Καστοριά – Συνταγή: Ρεβυθοκεφτέδες ”σπέσιαλ”

 ”Σπέσιαλ” ρεβυθοκεφτέδες της Μαρίας 

Υλικά: 

250 γραμ. ρεβύθια [τα μουσκεύεις από βραδύς]

250 γραμ. πατάτες βραστές
1 φλυτζάνι τσαγιού τριμμένο κρεμμύδι
1/2 φλυτζ. τσαγιού μαϊδανό
1/2 φλυτζ. τσαγιού φρυγανιά
πιπέρι, δυόσμο, άνηθο, ρίγανη, αλάτι
λίγο σπορέλαιο
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ [προαιρετικό]

Εκτέλεση:
Τα ζυμώνεις όλα μαζί, αφού όπως γράφω έχεις βάλει από βραδύς τα ρεβύθια να μουσκέψουν και στην συνέχεια τα αλέθεις στο μούλτι.
Πατάς τις βρασμένες πατάτες με το πιρούνι και τις ρίχνεις στην λεκάνη όπου έχεις βάλει τα αλεσμένα ρεβίθια, προσθέτεις όλα τα μυρωδικά και ζυμώνεις.
Αφού καεί το λάδι στο τηγάνι πλάθεις τους κεφτέδες και τους περνάς, στο αλεύρι, νερό, φρυγανιά και στο τηγάνι.
Ποτέ δεν λείπουν από το νηστίσιμο τραπέζι μου.
Καλή σας όρεξη.

Μαρία

 

 

 

 

shares