ΑθλητικάΚαστοριά

Στη Basket League ο Ηρακλής – Αναμένει η Καστοριά για να πανηγυρίσει κι αυτή την άνοδό της (ρεπορτάζ – βίντεο)

Ο Ηρακλής μετά από 8 χρόνια επιστρέφει στην Basket League μετά και την επικράτηση της έναντι της Καστοριάς και πήρε το δεύτερο εισιτήριο για την Α1. Την παραμονή στην Α2 και τη νέα σεζόν πανηγυρίζουν ο Απόλλων Πάτρας και ο Κόροιβος που επικράτησαν της Καβάλας και του Αμαρουσίου και θα αγωνιστούν και τη νέα σεζόν στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας.

Στην Basket League επιστρέφει μετά από 8 χρόνια ο Ηρακλής, ο οποίος επικράτησε με 84-61 της Καστοριάς, κάνοντας το 3-0 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις και θα ακολουθήσει τον Ιωνικό Νικαίας στα νέα τους μονοπάτια. Ο “γηραιός”, ο οποίος έφτασε τα προηγούμενα χρόνια κοντά στην επιτυχία, αλλά δεν τα κατάφερνε, φέτος ζει το όνειρο του και άπαντες πλέον στην ομάδα κάνουν όνειρα για ακόμα καλύτερες ημέρες. Αγωνιστικά οι Θεσσαλονικείς έλεγξαν εξ αρχής τον αγώνα και μπορεί τα ηλεκτρολογικά προβλήματα στον πίνακα του σκορ να καθυστέρησαν τον αγώνα, όμως οι παίκτες του Κώστα Μέξα δεν έχασαν τη στόχευση τους και στα πρώτα 5′ λεπτά είχαν διαφορά 10 πόντων (13-3). Μάλιστα η διαφορά έφτασε ακόμα και στο +14 (21-7), με την Καστοριά να έχει επιθετικό πρόβλημα όντας πολύ άστοχη. Ένα ξέσπασμα των φιλοξενούμενων στις αρχές του β’ δεκαλέπτου έφερε τη διαφορά στους 6 πόντους (29-23), όμως ο Κακαρούδης είχε κέφια και η διαφορά δεν άργησε να ξεφύγει ξανά, με το ημίχρονο να κλείνει στο 47-33. Στο γ’ δεκάλεπτο ο Ηρακλής σφράγισε επί της ουσίας το εισιτήριο για την Basket League, με το επιμέρους 22-9 να δημιουργεί διαφορά 17 πόντων και την Καστοριά να πετά λευκή πετσέτα. Το τελευταίο μέρος του αγώνα βρήκε άπαντες στο Ιβανώφειο να περιμένουν την κόρνα της λήξης για να ξεκινήσουν οι πανηγυρισμοί της ανόδου στην Basket League, κάτι που δεν άργησε να έρθει. Η Καστοριά μπορεί να ηττήθηκε από τη μεριά της, κέρδισε όμως εμπειρίες ενόψει της νέας σεζόν που θα έχει πλέον αυξημένους στόχους σε σχέση με πέρυσι.

Τα αποτελέσματα:

Playoffs:

Ηρακλής – Καστοριά 84-61

Playouts:

Απόλλων Πάτρας – Καβάλα 78-60
Κόροιβος – Καβάλα 76-70

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ 84-61 (3-0)
Διαιτητές: Ταρενίδης Στ.-Καλογερόπουλος Λ.-Ζαχαρής (Δροσόπουλος)
Δεκάλεπτα: 21-11, 47-33, 69-42, 84-61
Ηρακλής (Μέξας): Αγγελακόπουλος 2, Αθανασούλας 5, Σοκ 5 (1), Ρουτκάουσκας, Πολυτάρχου 23 (2), Φίλλιος, Κακαρούδης 21 (3), Αποστολίδης 5 (1), Μπένας 6, Καλαϊτζίδης 8 (2), Γιαννακίδης 6 (2), Τζουγκαράκης 3.
Καστοριά (Καραγιάννης): Αμπαράς 8, Πετρόπουλος 5, Μελισσαράτος 7, Χονδρογιάννης 6 (2), Βλάχος 3 (1), Απιδόπουλος 2, Χρυσόπουλος 6, Ράπτης 6, Τερσενίδης, Βαβάτσικος 4, Τζακόπουλος, Σταμένκοβιτς 14 (1).

Μάριος Μπουλής

basketblog.gr

Περιγραφή του αγώνα Κώστας Κούσης:

 

 

Back to top button