ΓούναΚαστοριάΚόσμος

PRADA: Καταργεί την αληθινή γούνα – Επίσημη ανακοίνωση του οίκου

Ο διάσημος ιταλικός οίκος Prada ανακοίνωσε μόλις πως καταργεί την αληθινή γούνα. Η ανακοίνωση σημειώνει πως η αληθινή γούνα δεν θα χρησιμοποιείται σε καμία συλλογή από την επόμενη χρονιά. Επισημαίνει επίσης ότι η κατάργηση γούνας ξεκινά από τη γυναικεία συλλογή του 2020 μετά από συμφωνία με την Fur Free Alliance.
«Η καινοτομία και η κοινωνική ευθύνη είναι θεμελιώδεις αξίες του Prada Group. Η απόφαση συμφωνίας σε μια πολιτική χωρίς γούνες αντικατοπτρίζει ένα σημαντικό βήμα σε αυτήν μας την δέσμευση. Η έρευνα και η ανάπτυξη εναλλακτικών υλικών θα επιτρέψει στην εταιρία να εξερευνήσει νέες δυνατότητες σε επίπεδο δημιουργικότητας και την ίδια στιγμή να ανταποκριθεί στην ανάγκη για προϊόντα πιο υπεύθυνα», σχολίασε η Miuccia Prada.
Ολοένα και περισσότερα luxury brands έχουν αποκλείσει την αληθινή γούνα από τις συλλογές τους, ανάμεσά τους οι οίκοι Gucci, Versace, Michael Kors, Giorgio Armani, Hugo Boss, Ralph Lauren, Calvin Klein και σχεδιαστές όπως οι Jean Paul Gaultier, Stella McCartney και John Galliano.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

As part of the #PradaGroup, #Prada has announced, in collaboration with the #FurFreeAlliance, that it will no longer use animal fur in its designs or new products, starting with #PradaSS20 Women’s collections. #PradaGroupFurFree #FurFreeRetailer #FutureofFashion #FurFree @lav_italia @humanesociety @FurFreeRetailer

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Prada (@prada) στις

Back to top button