Καστοριά

Παναγιώτης Κώττας: ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Έργα – Όραμα – Προοπτική

Αγαπητές φίλες και φίλοι, κατά τη διάρκεια της θητείας μας ως Περιφερειακή αρχή δημιουργήσαμε (και δημοπρατούνται σε λίγους μήνες) τα δίκτυα φυσικού αερίου στην Καστοριά, το Άργος Ορεστικό και τους Μανιάκους.Το 2021, που «ανοίγει τη στρόφιγγα» ο ΤΑΠ θα δώσουμε μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ανάσα στα νοικοκυριά.

Με το ειδικό εκπτωτικό τιμολόγιο του ρεύματος (30%, 50€ το δίμηνο), έχουμε ήδη δώσει ανάσα, όπως προεκλογικά υποσχεθήκαμε να διεκδικήσουμε και τελικά το πετύχαμε.

Ο συνδυασμός Ανατροπή Δημιουργία κλείνει την θητεία του ως Περιφερειακή Αρχή έχοντας υλοποιήσει ότι είχε υποσχεθεί το 2014.

Αρδευτικά δίκτυα, υδρεύσεις-αποχετεύσεις Δήμων, σχέδιο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης με 9.000.000€ έργα για την Καστοριά, διευθέτηση κοίτης Αλιάκμονα, ανάπλαση του Μοναστηριού της Τσούκας, σχέδιο τουριστικής προβολής με τα πρώτα πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα, μεταπτυχιακά προγράμματα, ίδρυση φορέα λιμνών με έδρα την Καστοριά και πολλά άλλα πολύ σημαντικά έργα υποδομής τα οποία υλοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα της Καστοριάς, δίνουν το μήνυμα για τη συνέχεια της επόμενης περιόδου, ανεβάζοντας ταχύτητα για την περιοχή μας.

Νέα προτάγματα μας
• Η ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου σε όλους τους οικισμούς και τις τοπικές κοινότητες της ΠΕ Καστοριάς.
• Αρδευόμενες εκτάσεις απ’ άκρη σ’ άκρη της Περιφέρειας μας,
• Ανάπτυξη του διεθνούς αεροδρομίου Καστοριάς σε κεντρικό αεροδρόμιο της νοτιοδυτικής Βαλκανικής ΚΑΙ σιδηροδρομική σύνδεση του,
• Φθηνό ρεύμα πολύ σύντομα (50%) και στις επιχειρήσεις μας βοηθώντας τες να ανασάνουν, δίνοντας κίνητρο και σε νέες να επενδύσουν στη περιοχή μας.
• Μια Καστοριά με ισχυρές και αναπτυσσόμενες πανεπιστημιακές σχολές που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή μας μεταδίδοντας γνώση και ανάπτυξη.
• Με τους νέους μας να επιστρέφουν πίσω δίνοντας τους τις προοπτικές και τα κίνητρα να το κάνουν.
• Θέλουμε μια Περιφέρεια στο κέντρο των εξελίξεων, χωρίς τείχη γύρω της, στο κέντρο των Βαλκανίων και όχι στην εσχατιά της Ελλάδας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Back to top button