Καστοριά

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΟΔΟΣ

Ο μεγάλος προεκλογικός ηττημένος

Μεγάλος προεκλογικός ηττημένος στην Καστοριά, αναδεικνύεται χωρίς αμφιβολία, ο πολιτικός λόγος. Και ιδιαίτερα ο αντίλογος. Η ελεύθερη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, ακόμη και η αντιπαράθεση που θα βοηθούσε τους πολίτες να συγκρίνουν, να εξάγουν συμπεράσματα και να αποφασίσουν και η απουσία προγραμματικών δεσμεύσεων δεν έχει κανένα προηγούμενο.

Διαβάστε επίσης:

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ:
Αγαπητή ΟΔΟΣ
Όντως δεν υπήρχε καμία σύνδεση αυτών των συνδυασμών (Κεπαπτσόγλου, Γκοσλιόπουλου, Ταμήλια), με τον κ. Σκουρλέτη και το κεντρικό ΣυΡιζΑ; 

ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ:
Για ποια Ευρώπη ψηφίζουμε;
Ο μακρόσυρτος προεκλογικός αγώνας που φθάνει ασθμαίνοντας στη λήξη του, διεξήχθη συνοπτικά εκτός θέματος. Ήταν, κατά κοινή ομολογία μια απωθητικού επιπέδου γενική πρόβα για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, που αργά ή γρήγορα θα γίνουν.

Το Σκάκι
Διαβάζουμε αόριστες εξαγγελίες έργων που «θα» κάνουν όταν εκλεγούν οι υποψήφιοι δήμαρχοι, μόνο με θέληση, όραμα, ενέργεια και σηκωμένα μανίκια. Καμία δέσμευση.

ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΜΠΑΤΡΙΝΟΥ:
Η φυλή των Ελλήνων [ΙΙ] Το ελληνικό κράτος που ιδρύθηκε το 1830 αποτελείτο από ό,τι είχε απομείνει από την ελληνική φυλή, δηλαδή 900.000 Έλληνες που ήταν κατά 90% αναλφάβητοι και 1.500.000 της διασποράς.

ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
Υποψήφιος δήμαρχος: Ο ρους της πόλης μας είναι… Γνωστή είναι η φράση: ο ρους της ιστορίας. Ο ρους της πόλεως όμως; 

ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ:
Η μεγάλη απάτη στον ΟΗΕ 
με τη «Συμφωνία των Πρεσπών» [ΙΙ] Στην απογραφή πληθυσμών του 1921, με βάση τη μητρική γλώσσα στην πόλη των Σκοπίων. Καταγράφηκαν 82.148 κάτοικοι. Πουθενά δεν αναγράφεται η δήθεν «μακεδονική» γλώσσα.

ΣΟΝΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ-ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:
Η Αθήνα είναι έρωτας…
Τα μνημεία της Αθήνας, που στέκονται στην ίδια θέση εδώ και χιλιάδες χρόνια, στητά κι αγέρωχα, θα μιλάνε πάντα.

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΠΑΤΡΩΝΟΥ-ΠΑΠΑΤΕΡΠΟΥ:
Η κοιμωμένη του Νώντα Τσίγκα
“Ν’ ακούει τον κυματισμό, την πνοή που ελευθέρωνε εκείνο το μικρό στήθος…”

ΟΔΟΣ:
Σε μια πόλη
α) Η αισθητικά αποκρουστική εικόνα στην Π.Ε. Καστοριάς, που δεν παραπέμπει απλά σε Βενεζουέλα ή Τουρκία, αλλά σε κάτι βαθύτερο και πιο ανησυχητικό…
β) Η πρωτοφανής ενέργεια του κ. Γ. Πετκανά σε υποψήφιο για μήνυση και αυτόφωρη σύλληψη, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και να μην προκαλεί εύλογη ανησυχία. 

-Τα βαγόνια σφυρίζουν τέσσερις φορές
κι άλλα.
Πέμπτης 23.5.2019 | 987

 

 

 

Back to top button