Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Κρεατόπιτα (φωτογραφίες)

http://2.bp.blogspot.com/-5cqYiHzKtCk/Vo6UtB1WCvI/AAAAAAAAGkc/sF3PDonV2a8/s1600/SAM_5360.JPG

Στην προσπάθεια μου να φτιάξω σπιτικό γύρο χωρίς πολύ κόπο, κατέληξα να κάνω… πίτα! Τι άλλο; Έτσι, προέκυψε μια πολύ ωραία κρεατόπιτα, που δε μπορώ παρά να τη μοιραστώ μαζί σας. Και για σνακ, αλλά και για κύριο πιάτο, είναι εμφανίσιμη και πολύ χορταστική.
Ας την φτιάξουμε παρέα:

Υλικά:
13. πανσέτες χωρίς κόκαλο ψιλοκομμένες
5- 6 πατάτες κομμένες ροδέλες
2 ξερά κρεμμύδια καθαρισμένα και τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
4- 5 ντομάτες χωρίς τη σάρκα σε φέτες
2  κουτάλια γιαούρτι στραγγιστό
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, σκόρδο σκόνη, ρίγανη
1 κουτάλι μουστάρδα Ελαιόλαδο
1 πακέτο χωριάτικα χοντρά φύλλα για πίτα
1/2 κούπα μαργαρίνη λιωμένη

Οδηγίες: Η συνταγή είναι για ταψί 38νο.

http://2.bp.blogspot.com/-EpMnbhXw6GE/Vo6PNV5ndZI/AAAAAAAAGi0/6fWZHZ8BFgg/s1600/SAM_5344.JPG

Πλένουμε να φύγουν τυχόν κοκκαλάκια και κόβουμε κυβάκια τις πανσέτες.

http://3.bp.blogspot.com/-0MOLYuOsvk0/Vo6PNTTRLtI/AAAAAAAAGi4/9QGGhRz4Z44/s1600/SAM_5345.JPG

Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το κρέας.

http://4.bp.blogspot.com/-bWK4ef9zKOc/Vo6PM6zIE0I/AAAAAAAAGiw/oC-5wh5qz90/s1600/SAM_5346.JPG
Μόλις ασπρίσει το κρέας, προσθέτουμε το αλάτι, σκόρδο, πιπέρι και ρίγανη. Σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε να σιγοβράσει με τα ζουμιά του ώσπου να μαλακώσει και να ροδίσει το κρέας.
http://3.bp.blogspot.com/-1FTomAGZpcI/Vo6Qvq_C9SI/AAAAAAAAGjM/WOge2PbuuOY/s1600/SAM_5347.JPG
Εν τω μεταξύ τηγανίζουμε τις πατάτες και τις αλατίζουμε. Τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
http://2.bp.blogspot.com/-ZhiO20WjBzw/Vo6QxxOYNLI/AAAAAAAAGjU/IqrGi0V2kZY/s1600/SAM_5348.JPG

Όταν ροδίσει το κρέας, προσθέτουμε το γιαούρτι και τη μουστάρδα.

http://1.bp.blogspot.com/-bkhV0_azJDI/Vo6Q4nyx54I/AAAAAAAAGjc/nTeBHuATuKA/s1600/SAM_5349.JPG
http://4.bp.blogspot.com/-RFsVKMCu8x4/Vo6Sa7jNy0I/AAAAAAAAGjo/zBCYuJ7pEuI/s1600/SAM_5350.JPG
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις πάνω- κάτω στoυς 18οC. Σε ταψί νο38 απλώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας με τη λιωμένη μαργαρίνη ελαφρά.
http://1.bp.blogspot.com/-9i8HmlvzASE/Vo6ScyDf1YI/AAAAAAAAGjw/LHLlcgXp108/s1600/SAM_5351.JPG

Απλώνουμε το κρέας ομοιόμορφα πάνω τους. Πασπαλίζουμε αρκετή πάπρικα.

http://1.bp.blogspot.com/-kd1gwoaK-Tc/Vo6SgrIGcbI/AAAAAAAAGj4/dYTnZTh2Vy0/s1600/SAM_5352.JPG

Πάνω από το κρέας μοιράζουμε τις ντομάτες και πάνω τους τις πατάτες.

http://3.bp.blogspot.com/-uvZAUVFRI8Q/Vo6UJahynrI/AAAAAAAAGkE/FNaXFmtWKbM/s1600/SAM_5353.JPG
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας ελαφρά ενδιάμεσα,και γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα. Κόβουμε την πίτα μέχρι μέσα και ραντίζουμε με όση μαργαρίνη περίσσεψε και στη συνέχεια με λίγο νερό.
http://3.bp.blogspot.com/-PCyr1ofwbyk/Vo6UKpvVRVI/AAAAAAAAGkM/H6UPGZ_e4c0/s1600/SAM_5354.JPG

Ψήνουμε περίπου 45′, ώσπου να ροδίσει.

http://4.bp.blogspot.com/-gmJGKkPPUCc/Vo6UNXQQStI/AAAAAAAAGkU/ZtbwVTtElLc/s1600/SAM_5356.JPG

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε. Είναι πολύ νόστιμη κρύα ή ζεστή.

http://2.bp.blogspot.com/-5cqYiHzKtCk/Vo6UtB1WCvI/AAAAAAAAGkc/sF3PDonV2a8/s1600/SAM_5360.JPG

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!

 

 

 

Back to top button