Στην προσπάθεια μου να φτιάξω σπιτικό γύρο χωρίς πολύ κόπο, κατέληξα να κάνω… πίτα! Τι άλλο; Έτσι, προέκυψε μια πολύ ωραία κρεατόπιτα, που δε μπορώ παρά να τη μοιραστώ μαζί σας. Και για σνακ, αλλά και για κύριο πιάτο, είναι εμφανίσιμη και πολύ χορταστική.
Ας την φτιάξουμε παρέα:
Υλικά:
13. πανσέτες χωρίς κόκαλο ψιλοκομμένες
5- 6 πατάτες κομμένες ροδέλες
2 ξερά κρεμμύδια καθαρισμένα και τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
4- 5 ντομάτες χωρίς τη σάρκα σε φέτες
2 κουτάλια γιαούρτι στραγγιστό
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, σκόρδο σκόνη, ρίγανη
1 κουτάλι μουστάρδα Ελαιόλαδο
1 πακέτο χωριάτικα χοντρά φύλλα για πίτα
1/2 κούπα μαργαρίνη λιωμένη
Οδηγίες: Η συνταγή είναι για ταψί 38νο.
Πλένουμε να φύγουν τυχόν κοκκαλάκια και κόβουμε κυβάκια τις πανσέτες.
Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το κρέας.
Μόλις ασπρίσει το κρέας, προσθέτουμε το αλάτι, σκόρδο, πιπέρι και ρίγανη. Σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε να σιγοβράσει με τα ζουμιά του ώσπου να μαλακώσει και να ροδίσει το κρέας.
Εν τω μεταξύ τηγανίζουμε τις πατάτες και τις αλατίζουμε. Τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Όταν ροδίσει το κρέας, προσθέτουμε το γιαούρτι και τη μουστάρδα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις πάνω- κάτω στoυς 18οC. Σε ταψί νο38 απλώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας με τη λιωμένη μαργαρίνη ελαφρά.
Απλώνουμε το κρέας ομοιόμορφα πάνω τους. Πασπαλίζουμε αρκετή πάπρικα.
Πάνω από το κρέας μοιράζουμε τις ντομάτες και πάνω τους τις πατάτες.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας ελαφρά ενδιάμεσα,και γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα. Κόβουμε την πίτα μέχρι μέσα και ραντίζουμε με όση μαργαρίνη περίσσεψε και στη συνέχεια με λίγο νερό.
Ψήνουμε περίπου 45′, ώσπου να ροδίσει.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε. Είναι πολύ νόστιμη κρύα ή ζεστή.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!