Κόσμος

Ντουμπρόβνικ, το διαμάντι της Αδριατικής (βίντεο)

Πορτοκαλί κεραμίδια, στην κορυφή ολόλευκων κτιρίων μέσα στα τείχη στην άκρη της θάλασσας και Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1979, το Ντουμπρόβνικ είναι γεμάτο ιστορία και μοιάζει να έχει βγει από ταινία εποχής.

Το Ντουμπρόβνικ είναι μια πόλη 43.770 κατοίκων στην Δαλματία της Κροατίας. Για αιώνες ήταν μετά την Βενετία το σημαντικότερο λιμάνι των Βενετών στην Αδριατική και σήμερα ένα δημοφιλές τουριστικό κέντρο.

Παρόλο που βομβαρδίστηκε το 1991, στάθηκε γρήγορα στα πόδια της και έχει πολλούς τουρίστες που σπεύδουν να το επισκεφτούν από διάφορα μέρη του κόσμου.

Η παλιά πόλη είναι γεμάτη με αναγεννησιακά στοιχεία και μπαρόκ κτίρια και περιτριγυρίζεται από μεγάλα τείχη, μήκους 1940 μέτρων. Αξίζει να επισκεφτείτε το Φραγκισκανό μοναστήρι, το παλάτι του Κυβερνήτη, τον πύργο του ρολογιού και ο Άγιος Βλάσιος, ενώ μια βόλτα με το τελεφερίκ θα σας μεταφέρει στην κορυφή του λόφου Srdj που δεσπόζει πίσω από την πόλη, για πανοραμική θέα της Αδριατικής και των Δαλματικών Ακτών.

Στην Κροατία θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε πιάτα με θαλασσινά, αρνί, το οποίο μαγειρεύουν με γάλα, όπως και αλλαντικά και τοπικά τυριά, ενώ ιδιαίτερα είναι και τα κρασιά τους, κόκκινα και λευκά.

https://www.facebook.com/watch/?v=10157522301129073

tvxs.gr

Back to top button