Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Ινδοκάρυδο με σιρόπι

Η συνταγή της ημέρας από τη Μαρία, ινδοκάρυδο με σιρόπι

ΥΛΙΚΑ
6 αυγά [χτυπάω χώρια το ασπράδι] 1 νεροπότηρο ζάχαρη
1 νεροπότηρο φρέσκο βούτυρο ή καλαμποκ.” Φλώρα”
1 1/2 νεροπότηρα αλεύρι
1 1/2 νεροπότηρο ινδοκάρυδο
τον χυμό από 1 πορτοκάλι ή 1 μικρό κρασοπότηρο γάλα
1 μπεϊκιν πάουντερ

ΣΙΡΟΠΙ
(7-8΄λεπτά βράσιμο)
3 νεροπότηρα ζάχαρη
3 1/2 νεροπότηρα νερό
1/2 λεμόνι όταν βράζει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάς το βούτυρο, ρίχνεις την ζάχαρη, ένα-ένα τούς κρόκους, το ασπράδι το χτυπάς σε μαρέγκα και το βάζεις στο τέλος.
Σιγά- σιγά το γάλα ή τον χυμό και εναλλάξ τα….
ινδοκάρυδο, αλεύρι, μπέϊκιν τ’ ανακατεύω όλα μαζί και τα ρίχνω σιγά- σιγά και στο τέλος την μαρέγκα.
Βουτυρώνω το ταψί, ρίχνω το υλικό και το ψήνω  30΄λεπτά 180 βαθμούς

ΣΙΡΟΠΙΑΖΕΙΣ: Κρύο το ινδοκάρυδο, ζεστό το σιρόπι.

Καλή σας επιτυχία
Μαρία

ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Για να δω τον άλλον στο βάθος του χρειάζεται ταπείνωση. Για να αντιλαμβάνομαι και να κατανοώ τον άλλον χρειάζεται οφθαλμός πνευματικός, καρδιά που έχει ησυχία, νους φωτισμένος. Τότε εισέρχομαι στα βαθύτερα του άλλου και μπορώ να τον βοηθήσω γιατί πλέον τον αγαπώ. Τον αγαπώ, γι’αυτό και τον κατανοώ. Αποδέχομαι ακόμα και το χαστούκι που θα μου δώσει, γιατί βλέπω πίσω από το χαστούκι τον πόθο του να βρει μια αγκαλιά.

 

 

 

 

 

Back to top button