Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι (φωτογραφίες)

 

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι από την Ελεάννα Βλαχοπούλου

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χταπόδι
500 γρ μακαρονάκι κοφτό
2 μέτρια κρεμμύδια
500 γρ χυμό τομάτας
1 κουτ. σούπ. πελτέ
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζ. καφέ κόκκινο κρασί
2 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
λίγη κανέλα
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνουμε το χταπόδι να ξεπαγώσει ώρες πρίν- μόνο του. Εαν δεν είναι καθαρισμένο, αφαιρούμε απο το κέντρο του το λεγόμενο στόμα του, το οποίο είναι πολύ σκληρό. Το κόβουμε σε κομματάκια.Σε μια κατσαρόλα μεγάλη, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε αυτό το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.Μόλις ροδίσουν, προσθέτουμε και τα κομμάτια του χταποδιού και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν και αυτά.Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον χυμό τομάτας και τον πελτέ.Ρίχνουμε  αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, τα δαφνόφυλλα και την κανέλα και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και να δέσει η σάλτσα του.Στην συνέχεια προσθέτουμε τα μακαρόνια(συμπληρώνουμε ζεστό νερό) και αφήνουμε το φαγητό μας να συνεχίσει τον βρασμό του, μέχρι να γίνουν και τα ζυμαρικά μας.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..

 

 

 

Back to top button