Καστοριά

Γέμισε λεωφορεία η Καστοριά

Δεκάδες σχολεία επιλέγουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή την πόλη μας για τις ημερήσιες εκδρομές τους

Μεγάλη ήταν η προσέλευση τουριστικών λεωφορείων χθες Πέμπτη στην Καστοριά. Μία μέρα που δε θα περίμενε κανείς να αντικρίσει την εικόνα της φωτογραφίας στη Λεωφόρο των Κύκνων.

Δεκάδες σχολεία επιλέγουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή την πόλη μας για τις ημερήσιες εκδρομές τους.

Είναι προφανή τα οφέλη για τους επαγγελματίες της περιοχής (εστίασης, τουριστικών ειδών, ψιλικατζίδικα, περίπτερα κλπ)  οι οποίοι βλέπουν κόσμο στις επιχειρήσεις τους ακόμα και τις «νεκρές» ημέρες.

Είναι προφανής όμως και η απάθεια με την οποία αντιμετωπίζουν οι μαθητές τις ατελείωτες ώρες που πηγαινοέρχονται  στην παραλία και φωτογραφίζουν τις χήνες…

Βόλτα με πλεούμενο δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν, ο γύρος της λίμνης προϋποθέτει ποδήλατο (αφού ένα τουριστικό τρενάκι είναι ιδέα που δεν υπάρχει ούτε καν στα χαρτιά)  και ποιος συνοδός θα μπει στη διαδικασία να νοικιάσει και να φορτωθεί όλη την ευθύνη…

Κατανοούμε λοιπόν πως οι κατάλληλες υποδομές (πάρκινγκ λεωφορείων, ενημέρωση στους οδηγούς σχετικά με την κυκλοφορία εντός πόλεως) και έξυπνος προγραμματισμός (προτάσεις για διαδρομές κι επισκέψεις σε σημεία υψηλού ενδιαφέροντος, γευστικές εμπειρίες κι «εκμετάλλευση» της λίμνης και του παραλίμνιου χώρου) είναι ικανές να κάνουν την Καστοριά  ιδανικό προορισμό και για τουρισμό χωρίς διανυκτέρευση.

 aboutkastoria.gr

 

 

 

 

Back to top button