Καστοριά – Συνταγή: Amaretto Di Maria (φωτογραφίες)

http://4.bp.blogspot.com/-3PC49lPRNP8/VX2JwCA8ZJI/AAAAAAAAFyQ/0Oz2eZN8Hvo/s1600/7.JPG

Μία πραγματικά όμορφη και καλοκαιρινή μέρα σήμερα και δοκίμασα τα πρώτα βερίκοκα της χρονιάς. Απίστευτα ευεργετικό φρούτο για τον οργανισμό του ανθρώπου και φυσικά τη γυναικεία επιδερμίδα. Ξεφεύγω από το θέμα μας όμως. Πόσοι από εσάς γνωρίζατε ότι τα απίθανο λικέρ αμαρέττο (amaretto) γίνεται από τα κουκούτσια του βερίκοκου; Τι κι αν έχει γεύση πικραμύγδαλου; Καμία σχέση μ’αυτό. Το μάθατε μόλις τώρα. Μετά πολύ σκέψη,αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας τη συνταγή, γιατί λένε ότι οι μαγείρισσες πρέπει να έχουν και τα μυστικά τους. Ποιος νοιάζεται όμως;

Έτσι, καθώς είναι αρχή του καλοκαιριού και πρέπει να μαζέψουμε πολλά κουκούτσια,μπορείτε να αρχίσετε το μάζεμα από σήμερα. και σε όσους αρέσει,πραγματικά στην υγειά σας!

Πιστεύω ότι θα το βρείτε πιο αρωματικά από του εμπορίου, επειδή δεν έχει συντηρητικά, χρώματα και αρώματα. Τα δικά του είναι τόσο θαυμάσια, που δεν χρειάζονται συμπληρώματα.

Και θα με συγχωρήσετε για την πράξη αλαζονείας που έδωσα το όνομά μου στη συνταγή, αλλά μου πήρε πολύ χρόνο να την προσαρμόσω στα επιθυμητά αποτελέσματα. Και ιδού:

Υλικά:

145 κουκούτσια από βερίκοκα

1 λίτρο κονιάκ 3 αστέρων

500γρ ζάχαρη

500γρ νερό

http://3.bp.blogspot.com/-M3crlotz8nw/VX2IqBzXGyI/AAAAAAAAFxg/B0X3UZfTlN4/s1600/1.JPG

Οδηγίες:

Σπάζουμε κουκούτσια των βερίκοκων και κρατάμε τους πυρήνες. Αυτούς χρειαζόμαστε.
http://1.bp.blogspot.com/-5Oq9S1LNIO4/VX2IqcsLuAI/AAAAAAAAFxk/YkvEtBVqcls/s1600/2.JPG
Σε γυάλινο διαφανές βάζο προσθέτουμε το κονιάκ και τους πυρήνες. Τοποθετούμε σε μέρος που το βλέπει ο ήλιος όσο το δυνατόν περισσότερο για 40 ημέρες,ανακινώντας κάπου- κάπου.
http://1.bp.blogspot.com/-CQnR6btwERM/VX2IqZxSAvI/AAAAAAAAFxo/OqVnSRg4oBs/s1600/3.JPG
Μετά τις 40 μέρες σιγοβράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 10′ να γίνει ελαφρύ σιρόπι.
http://4.bp.blogspot.com/-59RlKIgvVOU/VX2JYcci6QI/AAAAAAAAFx4/xuzYFd-zi9s/s1600/4.JPG
Στραγγίζουμε πολύ καλά το μείγμα κονιάκ- κουκουτσιών, χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο γαλλικού καφέ. Το καθαρό πλέον υγρό το βάζουμε στο γυάλινο βάζο.
http://1.bp.blogspot.com/-77j3kyeE1Xo/VX2JfqTQPzI/AAAAAAAAFyA/91EjFHiPYYI/s1600/5.JPG
Προσθέτουμε και το σιρόπι. Αφήνουμε ξανά στον ήλιο για 1 εβδομάδα.
http://3.bp.blogspot.com/-U-jy_FO3o0g/VX2JgH7zhvI/AAAAAAAAFyE/2p97wJg6R70/s1600/6.JPG
Είναι έτοιμο πια. Μοιράζουμε σε μπουκάλια, και σερβίρουμε. Αν θέλουμε το κρατάμε και στο ψυγείο για να είναι δροσερό.

Δεν πειράζει αν κάποια στιγμή αλλάξει το χρώμα του και ξανθίσει. Εξαρτάται από την θερμοκρασία του ήλιου και από το πόσες μέρες το αφήσαμε να το λιάζει. Η γεύση δεν αλλάζει. Σας υπόσχομαι ότι είναι από τα πιο γευστικά λικέρ που έχετε δοκιμάσει.

http://4.bp.blogspot.com/-3PC49lPRNP8/VX2JwCA8ZJI/AAAAAAAAFyQ/0Oz2eZN8Hvo/s1600/7.JPG

Σας το αφιερώνω με όλη μου την αγάπη φίλοι μου.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!

Μαρία Παπαϊωάννου

masasoura.blogspot.com