Καστοριά

Στις εκλογές ο λαός σφυρίζει τη λήξη… (του Βασίλη Λ. Κωνσταντίνου)

Το τελευταίο διάστημα σταμάτησα την αρθρογραφία. Στο προεκλογικό κλίμα και στο κυνήγι του σταυρού τα πάντα μπορούν να διαστρεβλωθούν. Ωστόσο δεν σταμάτησα να ανησυχώ και να παρατηρώ τα της πολιτικής γενικά και για την πόλη μου ειδικά. Όπως κάθε πολίτης άκουσα έκρινα ψήφισα. Από μακριά. Θα εξακολουθήσω να καυτηριάζω τα κακώς κείμενα και να επαινώ τους ανθρώπους της προσφοράς και τα θετικά βήματα.
Όμως υπάρχει ένα καινούργιο δεδομένο που απορώ γιατί δεν έχει περάσει στον κόσμο. Και αυτό είναι στο ότι η απλή αναλογική έχει δεύτερο γύρο μόνο για δημάρχους. Οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν ήδη εκλεγεί. Και ενώ με το προηγούμενο σύστημα μπορούσε ένας με ένα μικρό ποσοστό την πρώτη Κυριακή στην δεύτερη να εκλεγεί και να έχει πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο αφού θα έβγαζε και άλλους Δημοτικούς Συμβούλους ,τώρα παραμένει με τους αρχικούς.Αυτό είναι πρωτόγνωρο και θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα.
Φανταστείτε έναν Δήμαρχο με 15% να βγαίνει Δήμαρχος αλλά να έχει το 85% των συμβούλων απέναντι! Αυτό θα δείξει η πράξη αν είναι εφαρμόσιμο και λειτουργικό.Για μένα όχι. Προσωπικά είμαι υπερ των πολλών αρμοδιοτήτων για τον Δήμαρχο αλλά, με ένα σύστημα ελέγχου και επιβολής ποινών. Ακόμη και άμεση παύση στην βεβαιωμένη υπέρβαση καθήκοντος και αποδεδειγμένη παρανομία. Επειδή όμως η κυβέρνηση με το σύστημα της ήθελε να δώσει δύναμη στον πολιτικό της χώρο φαίνεται να μην το έλαβε και πολύ υπόψη.Τώρα σε εμάς που πάμε δεύτερη Κυριακή ο καθένας πρέπει να τα σκεφτεί και να ψηφίσει.
ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ. Ότι θέλει ότι νομίζει. Με την οικονομική κατάσταση της πόλης μας δεν είναι δυνατόν να απέχουμε. Να δείξουμε δύναμη. Τα νούμερα είναι απόλυτα. Κι ένας δήμαρχος από έναν μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων είναι πολύ ισχυρότερος από αυτόν που ψηφίστηκε από μικρό αριθμό.
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ λοιπόν είναι απλό δεν θα μας πάρει ούτε 5 λεπτά δεν έχει σταυρούς. Δίνουμε την εντύπωση σε όλους ότι ΑΓΑΠΑΜΕ, ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ

 

 

 

Back to top button