Ελλάδα

Νεκρός βρέθηκε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Γραικός – Είχε εξαφανιστεί το 2016 ( βίντεο)

 

Σε κτηνοτροφική μονάδα στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Ανατολικό, δυτικά της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε χθες το πτώμα του 59χρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού από το Ωραιόκαστρο, τα ίχνη του οποίου αγνοούνταν τα δυόμισι τελευταία χρόνια. Η συγκεκριμένη μονάδα ανήκει σε κτηνοτρόφο και έμπορο κρεάτων, πρόσωπο που σύμφωνα με την Αστυνομία, προσήχθη στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και εξετάζεται η εμπλοκή του στην υπόθεση.

Όπως έγινε γνωστό, το πτώμα του 59χρονου εντοπίστηκε θαμμένο σε βάθος περίπου τριών μέτρων, μαζί με το αγροτικό αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα. Η σορός του ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για να επιβεβαιωθεί η ταυτότητα του νεκρού αλλά και να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του.

Ο 59χρονος κτηνοτρόφος είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς το απόγευμα της 3ης Νοεμβρίου 2016. Από την έρευνα των διωκτικών Αρχών προέκυψε ότι τελευταία φορά που εθεάθη ήταν στο σφαγείο της Χαλάστρας, απ’ όπου αναχώρησε με το αγροτικό του όχημα. Έκτοτε χάνονται τα ίχνη του ίδιου και του αυτοκινήτου του, ενώ σιγεί και το κινητό του τηλέφωνο. Ακολούθησαν έρευνες για τον εντοπισμό του οι οποίες όμως όλο αυτό το διάστημα δεν καρποφόρησαν.

Για την υπόθεση είχε καταθέσει μήνυση για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως ο αδελφός του αγνοούμενου κτηνοτρόφου, με την αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών να προτείνει την αρχειοθέτησή της. Η πρότασή όμως δεν εγκρίθηκε από τον αντιεισαγγελέα Εφετών Βασίλη Φλωρίδη, ο οποίος επέστρεψε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, εισηγούμενος την άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, κατά παντός υπευθύνου. Κατόπιν αυτού, η δικογραφία βρισκόταν τον τελευταίο καιρό στα χέρια ανακρίτριας που είχε ξεκινήσει νέο κύκλο καταθέσεων και ερευνών. Κατά την κρίση του αντεισαγγελέα Εφετών, ο 59χρονος έπεσε θύμα δολοφονίας, χωρίς όμως να προσδιορίζει σε ποιόν στρέφονται υπόνοιες ως προς αυτό.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που εξετάστηκαν κατά την έρευνα των διωκτικών Αρχών ήταν και ο έμπορος κρεάτων, στην κτηνοτροφική μονάδα του οποίου εντοπίστηκε τελικώς το πτώμα του Δημήτρη Γραικού. Το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται να είχε οικονομικές συναλλαγές με τον 59χρονο, ενώ κατά την διενεργηθείσα έρευνα φαίνεται να προέκυψε ότι είχε «άνοιγμα» προς τον άτυχο κτηνοτρόφο.

Η εξέτασή του στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης είναι σε εξέλιξη και σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την Αστυνομία νεότερη ενημέρωση για την υπόθεση θα υπάρξει μέσα στις επόμενες ώρες.

ΑΠΕ

βίντεο από wepost.gr

 

Back to top button