Ελλάδα

Το Forbes ξετρελάθηκε με μία ελληνική παραλία

Μια όχι και τόσο δημοφιλής παραλία της Ελλάδας αναδείχτηκε στις εννέα πιο ονειρικές παραλίες στην Ευρώπη από το European Best Destinations.

Μάλιστα, τις ίδιες παραλίες συστήνει και σε άρθρο του το Forbes με τίτλο «Οι 9 ωραιότερες παραλίες που πρέπει να επισκεφτείτε αυτό το καλοκαίρι».

Ο λόγος για τον Βλυχό, μια από τις ελάχιστες παραλίες της Ύδρας, την οποία μπορείς να προσεγγίσεις με σκάφος ή με τα πόδια περπατώντας τουλάχιστον μισή ώρα κάτω από τον καυτό ήλιο.

Πρόκειται για την παραλία του ομώνυμο παραθαλάσσιου οικισμού με πεντακάθαρα νερά. Η πλαζ είναι οργανωμένη, ενώ ενδείκνυται και για οικογένειες με μικρά παιδιά. Εδώ, μάλιστα ο επισκέπτης θα βρει και γραφικές, παραθαλάσσιες ταβέρνες που σερβίρουν φρέσκο ψάρι και παραδοσιακά φαγητά.

«Υπάρχουν διαφορετικές διαδρομές για να φτάσετε στην ειδυλλιακή Ύδρα και την πανέμορφη παραλία του Βλυχού. Μπορείτε να πάτε με αυτοκίνητο σε τρεις ώρες Αθήνα, όμως η ευκολότερη μέθοδος είναι με το λεωφορείο προς το λιμάνι της Αθήνας (λιμάνι του Πειραιά) και στη συνέχεια με το πλοίο για Ύδρα. Υπάρχουν έξι δρομολόγια κάθε μέρα, ώστε να μην χρειάζεται να βιάζεστε ή να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων. Από το λιμάνι της Ύδρας η παραλία απέχει 30 λεπτά με τα πόδια. Ο Βλυχός είναι μια από τις μοναδικές αμμώδεις παραλίες της Ύδρας. Αν σας αρέσει η μουσική της δεκαετίας του 70, αρπάξτε ένα σκαμνί, παραγγείλετε ένα ωραίο κοκτέιλ από το μπαρ και απολαύστε τη στιγμή. Αν όχι, νοικιάστε μία ξαπλώστρα μακριά από τα ηχεία» , σημειώνει το Forbes.

Δείτε τις υπόλοιπες παραλίες που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα:

Pasjaca, Κροατία

Nugal, Κροατία

Porthminster, Αγγλία

St. Nicholas Island, Μαυροβούνιο

Saleccia, Κορσική, Γαλλία

Numana Alta, Ιταλία

Positano, Ιταλία

Cala Pregonda, Μενόρκα, Ισπανία

Βλύχος, Ύδρα

 

tvxs.gr

Back to top button