Καστοριά – Συνταγή: Ραβανί της Μαρίας

Ραβανί της Μαρίας από το Άργος Ορεστικό

ΥΛΙΚΑ
12 αυγά
2 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι
2 φλυτζ. τσαγιού ψιλό συμιγδάλι
1 1/2 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
ξύσμα απο ένα λεμόνι
3 1/2 κ.γ. μπεϊκιν πάουντερ
1 Φλυτζανακι του ελ. καφέ γάλα φρέσκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω 15΄λεπτά με το μίξερ ,τα αυγά με την ζάχαρη να γίνουν σαν κρέμα.
Ανακατεύω όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μία λεκανίτσα και τα ρίχνω σιγά- σιγά στο υλικό του αυγού, αφού πρώτα κατεβάσω το μίξερ στην πρώτη σκάλα.
Αδειάζω το υλικό στο βουτυρωμένο ταψί και το ψήνω 3 τέταρτα στους 180c βαθ. [πάνω κάτω αντιστ.] Την ώρα που ψήνεται το γλυκό, βράζω το σιρόπι.
ΤΑΨΙ 28-42 ΜΑΚΡΌΣΤΕΝΟ

ΣΙΡΌΠΙ 15΄λεπτά βρασ.
7 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
10 φλυτζ. τσαγιού νερό
1/2 λεμόνι την ώρα που βραζει.
Λίγο πριν καταβάσω το σιρόπι απο την φωτιά ,προσθέτω μία κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο.

ΣΙΡΟΠΙΑΖΩ
Κρύο το Ρεβανί, ζεματιστό το σιρόπι και το σκεπάζω με αλλο ταψί απο πάνω να φουσκώση.

Καλή σας επιτυχία
Μαρία

ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΕΙΠΕ ΜΟΝΑΧΟΣ. Το να νηστεύεις από λάδι δεν σου δίνει το δικαίωμα να βγάζεις το λάδι απ’τους άλλους

 

 

shares