Κόσμος

Ντοκιμαντέρ για τα 50 χρόνια των Led Zeppelin

Ο Ρόμπερτ Πλαντ, ο Τζίμι Πέιτζ και ο Τζον Πολ Τζόουνς, δηλαδή οι εναπομείναντες Led Zeppelin, συμμετείχαν σε ένα καινούργιο ντοκιμαντέρ, γιορτάζοντας τα 50 χρόνια από την εμφάνιση του θρυλικού συγκροτήματος.

Οι τρεις τους έδωσαν μπροστά στον φακό συνεντεύξεις για τον σκηνοθέτη Μπέρναρντ Μακμάον (τον γνωρίζουμε από την ταινία «American Epic»).

Στην ταινία – την πρώτη στην οποία συμμετέχουν μέλη της εμβληματικής ροκ μπάντας – περιλαμβάνονται επίσης σπάνιες συνεντεύξεις αρχείου με τον εκλιπόντα ντράμερ, τον Τζον Μπόναμ, φωτογραφίες και γυρίσματα τα οποία έως σήμερα δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας, συνεντεύξεις με άλλους καλλιτέχνες και μουσική του συγκροτήματος με HQ ήχο.

«Όταν είδα τι είχε κάνει ο Μπέρναρντ, τόσο σε οπτικό όσο και σε ηχητικό επίπεδο, σε αυτό το αξιοσημείωτο επίτευγμα που ήταν το “American Epic”, κατάλαβα ότι είχε τις προδιαγραφές να πει την ιστορία μας» δήλωσε, στο Variety, ο Τζίμι Πέιτζ.

Από την πλευρά του, ο Τζον Πολ Τζόουνς επισήμανε: «Η στιγμή ήταν κατάλληλη να πούμε τη δική μας ιστορία για πρώτη φορά με τα δικά μας λόγια, και νομίζω ότι αυτή η ταινία πραγματικά θα ζωντανέψει αυτή την ιστορία».

Οι Led Zeppelin κυκλοφόρησαν τον Ιανουάριο του 1969 το LP με το οποίο έκαναν το ντεμπούτο τους. Ο τίτλος ήταν «Led Zeppelin».

ΑΠΕ

Back to top button