Καστοριά

Ευχαριστήριο μήνυμα του Νίκου Μπαλιάκα


Με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας και την μεγάλη νίκη του συνδυασμού μας “Ώρα για Δουλειά” και την ανάδειξη του Γιάννη Κορεντσίδη ως νέου Δημάρχου της Αγαπημένης μας Πόλης, ένας νέος κύκλος στην κοινή μας ζωή και δραστηριότητα ανοίγει. Τα περιθώρια βελτίωσης ή και ανάκαμψης σε όλα τα επίπεδα, κατ’ εμέ, είναι απεριόριστα. Αρκεί να ξεφύγουμε από αυτή τη στραγγαλιστική εσωστρέφεια που μας έχει βυθίσει σε ένα τέλμα αδιαφορίας, ραθυμίας και απάθειας, με τις γνωστές ολέθριες συνέπειες στον κοινωνικοοικονομικό ιστό της πόλης.
Εξωστρέφεια, Αισιοδοξία, Δημιουργικότητα, Μεθοδικότητα, Αλληλεγγύη,Συνεργασία, Αποδοχή, Έμπνευση είναι ίσως κάποιες από τις έννοιες που θα πρέπει να ενεργοποιηθούν προκειμένου να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και δράσης.
Πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσουμε και να λειτουργήσουμε σαν σύνολο και κοινότητα. Από εμάς τους ίδιους ξεκινούν όλα, και σε εμάς τους ίδιους καταλήγουν τα αποτελέσματα.
Να προκρίνουμε λοιπόν το ΕΜΕΙΣ και να αγνοήσουμε το ΕΓΩ. Η Πόλη δεν έχει ανάγκη από προσωπικά συμφέροντα και κάθε λογής παράσιτα που θα προσπαθήσουν να διατρήσουν και πάλι την Δημοτική Αρχή εις βάρος των πολλών. Το Κοινό καλό είναι Ευεργετικό για όλους. Τα παραδείγματα πολλά από πόλεις που με συντονισμένη και καθολική δράση ξέφυγαν από την δίνη της εσωστρέφειας, με τους κατοίκους τους πλέον να απολαμβάνουν τα δημόσια αγαθά και ένα σαφώς καλύτερο επίπεδο ζωής.
Ζούμε σε ένα τόπο ξεχωριστά ιδιαίτερο και με προϋποθέσεις ανάπτυξης απεριόριστες. Αρκεί να αποφασίσουμε να τις δούμε αφήνοντας στην άκρη μοιρολατρικές διαθέσεις και την απεμπόληση των προσωπικών ευθυνών μας αφού πάντα “οι άλλοι φταίνε”. Όχι δεν είναι έτσι. Για ότι μας συμβαίνει φταίμε πρώτα Εμείς.
Πρώτα υπεύθυνοι είμαστε εμείς.

Καλή, Δυναμική, Δημιουργική και Επιτυχημένη θητεία στον Γιάννη Κορεντσίδη, στους συνεργάτες του και στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Χαρά, Υγεία, Προκοπή, Ανάταση και Ανάσταση στην Πόλη μας.

Τέλος προσωπικά θα ήθελα να Ευχαριστήσω από Καρδιάς όλους όσους με στήριξαν με την ψήφο τους σε όλη αυτή την όμορφη διαδικασία και περιπέτεια. Φυσικά η υπόσχεση να συνεχίσω να προσφέρω το ίδιο δυνατά όπως κάνω τα τελευταία τριάντα χρόνια, όπου και όπως μου ζητηθεί, παραμένει το ίδιο ενεργή και δυναμική.
Και πάλι σας Ευχαριστώ!

 

 

Back to top button