Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Κρεμμυδόπιτα

Λαχταριστή κρεμμυδόπιτα από την Ελεάννα Βλαχοπούλου

ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κουτ. γλυκ. κοφτό αλάτι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλεύρι όσο πάρει

Για τη γέμιση
1 κιλό κρεμμύδια
1 ντομάτα
αλάτι, μαύρο πιπέρι
λιγο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη ρίχνω το χλιαρό νερό και διαλύω σε αυτό την μαγιά. Προσθέτω το αλάτι, το ελαιόλαδο και σιγά σιγα το αλεύρι(ακριβή αναλογία δεν μπορώ να δώσω,θα χρειαστεί τόσο ώστε να έχω μια μαλακή ζύμη). Την σκεπάζω και την αφήνω να ξεκουραστεί 30 λεπτά. Παράλληλα χοντροκόβω τα κρεμμύδια και τα μαραίνω σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.Προσθέτω την ντομάτα πολτοποιημένη, αλατοπιπερώνω και τα αφήνω στην άκρη να κρυώσουν εντελώς.Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω την ζύμη μου σε ένα φύλλο( έχω κρατήσει ένα μπαλάκι από την ζύμη, γιατί επάνω θα βάλω μόνο ένα φύλλο) και το τοποθετώ σε ταψί, το οποίο έχω λαδώσει πολύ καλά.Στρώνω την γέμιση και καλύπτω την πίτα μου με το ένα φύλλο που έχω ανοίξει. Λαδώνω την επιφάνεια της πίτας μου και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 30 λεπτά στους 200 βαθμούς και άλλα 30 λεπτά στους 160.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 erasitexnies.blogspot.com

 

 

 

Back to top button