Καστοριά

Κώστας Χατζηφωτιάδης: “Τον σύλλογο μας και τα μάτια μας…”

Δια του παρόντος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους που για πέντε συνεχόμενες θητείες με έχουν εκλέξει στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς. Η αλήθεια είναι  ότι και στις πέντε εκλογικές αναμετρήσεις η εμπιστοσύνη των συναδέλφων προς το πρόσωπό μου ήταν μεγάλη και μάλιστα χωρίς να έχω επιχειρήσει ποτέ να πάρω τηλέφωνο ώστε να ζητήσω ψήφο συναδέλφου.

Συνάδελφοί μου, σας ευχαριστώ πολύ!

Ήρθε η στιγμή όπως είχα προαναγγείλει πριν από μερικούς μήνες, αυτός ο κύκλος στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας, στο πρωτοβάθμιο σωματείο μας, να διακοπεί . Να διακοπεί και όχι να κλείσει. Άλλωστε το μικρόβιο της ενασχόλησης με τα κοινά δεν καταπολεμάται. Το να παλεύεις για το καλό του συναδέλφου σου,  του διπλανού σου ,του αδιόριστου δασκάλου, του συνταξιούχου   και πάει λέγοντας , είναι χρέος. Χρέος ανθρώπινο, χρέος ζωής. Και στα 52 χρόνια της ζωής μου για αυτό πολεμάω.

Στα 10 χρόνια παρουσίας μου στο σύλλογο οι εντονότερες στιγμές που θα θυμάμαι είναι η δυναμική συμμετοχή μας στα κινήματα που ήταν ενάντια στην υποδούλωση της ζωής μας και της αξιοπρέπειάς μας.

Ιδιαίτερα θυμάμαι το παγκαστοριανό συλλαλητήριο τον Οκτώβρη του 2012, τη συλλογή 14 χιλιάδων υπογραφών για φθηνό πετρέλαιο στο νομό μας, τον αποκλεισμό της ΔΟΥ Καστοριάς για τον ίδιο λόγο αργότερα, το πετυχημένο Bazaar που τα έσοδά του πήγαν στην εταιρεία προστασίας ατόμων με αυτισμό Καστοριάς , τη συμμετοχή μας σε 7 συνεχόμενα συλλαλητήρια στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τον αγώνα κατά της αξιολόγησης «λαιμητόμου» που είχε επιβληθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά ,τον αγώνα για την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή κ.τ.λ

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους συνάδελφους όλων των παρατάξεων που συνεργαστήκαμε αυτά τα δέκα χρόνια στο σύλλογο, αλλά και τους συνάδελφους της παράταξης μου, της Ανεξάρτητης Κίνησης που πάντα ήταν στο πλευρό μου. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω την Τάνια Κορμά με την οποία είχαμε την πιο γόνιμη διετία στον σύλλογο και τον Γιάννη Δέλλα που πάρα τις όποιες επί μέρους διαφωνίες μας, ήταν στο πλευρό μου από το 2008 που ξεκίνησα την συνδικαλιστική μου δράση και ο οποίος αποτελεί κεφάλαιο για τον χώρο των εκπαιδευτικών αλλά και της κοινωνίας μας ευρύτερα.

Ο σύλλογος μας την Τετάρτη 5 Ιουνίου έχει γενική συνέλευση και εκλογές , για πρώτη φορά με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Σας καλώ να ψηφίσετε τους συναδέλφους που θα τον πάνε ένα βήμα πιο μπροστά.

Τον σύλλογο μας και τα μάτια μας συνάδελφοι!

 

 

Back to top button