Οι προτεραιότητες του νέου περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας, Γ. Κασαπίδη

Προτεραιότητα στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, με έμφαση στους τομείς της υγείας και της παιδείας, θα δώσει ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ ΜΠΕ τόνισε ότι «οι παραπάνω τομείς συγκαταλέγονται στις βασικές ανάγκες του πολίτη, κυριαρχούν στην καθημερινότητα του και στην ποιότητα της ζωής του». Παράλληλα επισήμανε ότι στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της περιφερειακής αρχής θα είναι πολιτικές και εκπόνηση σχεδίων «για την αντιμετώπιση της ανεργίας που αποτελεί μάστιγα για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας». Ανέφερε ότι «θα αξιοποιηθούν όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας καθώς και οι δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας μας που βρίσκονται σε όλη την περιφέρεια με τελικό στόχο την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Ο κ. Κασαπίδης εξήγησε σο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι όλα τα παραπάνω θα βασιστούν σ΄ ένα οργανωμένο σχέδιο που καλύπτει κάθε πτυχή της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας της περιοχής και υποσχέθηκε ότι «θα βασιστούμε στην αξιοποίηση ικανών ανθρώπων με βάση αξιοκρατικά κριτήρια και όχι την κομματική τους ταυτότητα ή ένταξη». Δήλωσε θα είναι ανοικτός σε συνεργασίες των ανθρώπων από όλο το εύρος των πολιτικών παρατάξεων και προσέθεσε ότι «βασιζόμαστε στην ενότητα όλων των Δυτικομακεδόνων» στην αντιμετώπιση του «κοινού εχθρού», όπως κατονόμασε την ανεργία.

Προανήγγειλε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν άμεσα οι παρεμβάσεις με μέτρα και δράσεις γύρω από την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.

Σπύρος Κουταβάς

 

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.