Ελλάδα

Βενιζέλος: Είμαι θύμα μιας προσωπικής σκοπιμότητας της προέδρου

«Δεν με θέλουν στο ΚΙΝΑΛ. Δεν ήθελαν την παρουσία μου. Ήταν προσχηματικό επεισόδιο η συνάντηση με τη κ. Γεννηματά για να στείλει μήνυμα» ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Πρόσθεσε ότι «πρόκειται για εν ψυχρώ επιλογή αυτοχειριασμού» και πως ο ίδιος είναι «θύμα μιας προσωπικής σκοπιμότητας της προέδρου». 

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η κ. Γεννηματά προκατέλαβε το αποτέλεσμα των εκλογών. «Είπε ότι η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη και το Κίνημα Αλλαγής στην αντιπολίτευση. Επιχορηγεί τη ΝΔ και καταστρέφει τον ιστορικό ρόλο της παράταξης», υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε: «Αντί να μετέχουμε στο στρατόπεδο της νίκης επί του ΣΥΡΙΖΑ, κρατάμε το χέρι του ΣΥΡΙΖΑ στη αντιπολίτευση. Και ξέρουμε ποιος επικρατεί».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τη θλίψη του γι αυτήν την ενέργεια της κ. Γεννηματά ελπίζοντας, όπως είπε να μην είναι επιβλαβής, καθώς ενισχύει τη ΝΔ και μειώνει το εύρος της παράταξης.

Διηγήθηκε τι διημείφθη στο ραντεβού του περασμένου Σαββάτου με αιχμή τρία σημεία. «Ότι διαισθάνεται ότι υπάρχουν διαφορές στην πολιτική γραμμή, ότι επιθυμώ ευρύτερο ρόλο και ότι έχει δεσμευτεί τη θέση του επικεφαλής του Επικρατείας σε τρίτο πρόσωπο» υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενώ για το αν θα πολιτευόταν σε άλλη περιφέρεια, όπως του πρότεινε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σχολίασε: «Δεν υπάρχει αυτό για κανένα προηγούμενο πρόεδρο, να κάνει τον πολιτευτή στη περιφέρεια».

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι θα δεχόταν αν η κ. Γεννηματά του ζητούσε να μην είναι υποψήφιος και να έχει άλλο ρόλο στη προεκλογική πορεία της κυβέρνησης.

Σε άλλο σημείο υπερασπίστηκε την πορεία του και την προσφορά του στη παράταξη από το 1989, όταν υπερασπίστηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου τη στιγμή που πολλοί κρύβονταν στα λαγούμια, όπως χαρακτηριστικά είπε, και από το 2010 αφήνοντας αιχμές για την αντιμετώπιση του Γιώργου Παπανδρέου: «Διέσπασε το κόμμα τον Ιανουάριο του 2015, παραμονές των εκλογών, γύρισε στο Κίνημα Αλλαγής, συνυπήρχαμε κι εγώ που συνέβαλα να σταθεί όρθια η χώρα και η παράταξη αντιμετωπίζομαι με τον συγκεκριμένο τρόπο» ανέφερε. Άφησε ακόμη αιχμές κατά της κ. Γεννηματά για το σχόλιο της για την αντίδραση του Κώστα Σημίτη με αφορμή την απόφασή της.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «κωμικά» τα περί συνεργασίας του με την ΝΔ, διευκρίνισε πως δεν ενδιαφέρεται για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ούτε να διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ εάν τεθεί ζήτημα ηγεσίας μετά τις εκλογές, ενώ χαρακτήρισε «αυθόρμητες» τις αποχωρήσεις στελεχών που ενοχλήθηκαν από τις εξελίξεις. «Θα ασχοληθώ με τα μεγάλα σημαντικά ζητήματα της χώρας. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να είναι κάποιος ενεργός πολίτης» ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

AΠΕ

Back to top button