Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Η Λαϊκή Συσπείρωση Άργους Ορεστικού για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας

Διαβάσαμε την ανακοίνωση του δημάρχου Άργους Ορεστικού σχετικά με τις πληροφορίες για πιθανή κατάργηση του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Άργος Ορεστικό.

Είναι βέβαιο πως το πιστωτικό ίδρυμα εάν και εφόσον έχει δρομολογήσει μια τέτοια εξέλιξη, προφανώς έχει σταθμίσει τη συναλλαγματική ικανότητα του συγκεκριμένου υποκαταστήματος και ως κατεξοχήν κερδοσκοπικός -σε βαθμό αισχροκέρδειας- οργανισμός, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ποιους και πόσους πελάτες θα χάσει.

Αυτό που θα πρέπει να απασχολήσει την τοπική κοινωνία, είναι το πως θα εξυπηρετούνται οι ηλικιωμένοι που είτε συνταξιοδοτούνται, είτε συναλλάσσονται μέσω ΕΤΕ, αλλά και οι εργαζόμενοι του καταστήματος οι οποίοι θα βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο, απέναντι στην αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος της χώρας και όχι μόνο, το οποίο έχει βάλει στο στόχαστρο τους εργαζόμενους για να γιγαντώσει την κερδοφορία του.

Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για άλλη μια φορά τίθεται στην υπηρεσία των μονοπωλίων και αντί να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων, με υψηλότερες αμοιβές και λιγότερες ώρες εργασίας, τους στέλνει στην ανεργία για να αυξηθούν τα κέρδη των τραπεζιτών.

Σε μία χώρα που τα τελευταία χρόνια ο λαός είναι το θύμα της καπιταλιστικής κρίσης, με μνημόνια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και με διαρκή συμπίεση δικαιωμάτων και εισοδήματος, είναι ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται να χορτάσουν, αν δεν εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα αφαίμαξης των εργαζόμενων και της κοινωνίας.

Τέρμα πια στις αυταπάτες, να βάλουμε μπροστά τα αιτήματα για μια ζωή με δικαιώματα και όχι την μοιρολατρία που μας θέλει θεατές του μέλλοντος που μας επιφυλάσσουν.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Άργους Ορεστικού

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πάνος Κεπαπτσόγλου: Προσβολή για τους κατοίκους το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής

One Comment

  1. Η φωτογραφία Κεπαπτσογλου που κολλάει κάτω από το δελτίο τύπου της λαϊκής συσπείρωσης;

Back to top button