Καστοριά – Συνταγή: Λικέρ από μύρτιλλα

Λικέρ από Μύρτιλλα της Μαρίας

Υλικά

1 κιλό μύρτιλλα [απο το βουνό τα έμασα] 1 1/2 κιλό κονιάκ
1 κιλό ζάχαρη
1 ξύλο κανέλα
3 καρφάκια [γαρύφαλλο]

Εκτέλεση:

Όταν κάνω λικέρ, πάντα λιώνω την ζάχαρη με το κονιάκ στην φωτιά.Βάζω το κονιάκ να ζεσταθεί, ρίχνω την ζάχαρη και ανακατεύω μέχρι να λιώσει.
Προσοχή, δεν πρέπει να βράσει.
Αφού κρυώσει το κονιάκ με την ζάχαρη, ρίχνω τα Μύρτιλλα, τα μυρωδικά ,κλείνω το καπάκι και στον ήλιο για 1 1/2 μήνα.
Αφού περάσει ο καιρός της ζύμωσης ,στραγγίζω το πεντανόστιμο ποτό, το βάζω σε αποστειρωμένα μπουκάλια και είναι έτοιμο για κέρασμα.
Αυτή είναι η διαδικασία που κάνω σε όλα τα λικέρ.
Το Λικέρ Μύρτιλλο, είναι ιδιαίτερο ποτό.

Στην υγειά σας και πάντα χαρές να έχετε στην Ζωή σας.
Μαρία

κοινοποίηση

2 Σχόλια

  1. Γίνεται με κατεψυγμένα μύρτιλλα??

  2. Πιστεύω πως γίνεται.Αφού πρώτα τα ξεπλένεις με χλιαρό νερό.
    Καλή σου επιτυχία.

shares