ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Κλασσική Κυριακάτικη ποδηλατοβόλτα

Ελάτε μαζί μας για μια απολαυστική ποδηλατοβόλτα για όλους τους λάτρεις του ποδηλάτου. Η διαδρομή είναι ο κλασσικός μικρός γύρος της λίμνης Συνάντηση στο χώρο στάθμευσης απέναντι από την Νομαρχία στην Καστοριά στις 18:00 και τερματισμός στην πλατεία Μακεδονομάχων

Κυριακή 9/6/2019 στις 6 μ.μ

Κανόνες συμμετοχής τους οποίους αποδέχεστε με την εμφάνιση σας στην βόλτα μας:

1. Ακολουθούμε τον οδηγό της ποδηλατοβόλτας και δεν τον προσπερνάμε σε καμία περίπτωση ώστε να διατηρείται σταθερή ταχύτητα της πορείας με ασφάλεια για όλους. Ενημερώνουμε τον οδηγό για κάθε τι που μπορεί να πέσει στην υποληψη μας που ίσως φέρει τους ποδηλάτες σε κίνδυνο.

2. Προσέχουμε τα νέα μέλη της ομάδας.Δεν γνωρίζουν όλοι όσα γνωρίζουν οι παλιοί, ακόμη και πράγματα που δεν περιμένουμε ότι δεν τα γνωρίζουν. Καμία ερώτηση δεν ειναι χαζή στην ποδηλασία, μόνο χαζές απαντήσεις υπάρχουν. Μην ντραπείτε να ρωτήσετε το οτιδήποτε! η σωστή ενημέρωση κάνει την σωστή βόλτα!

3. Ελέγχουμε το ποδήλατο μας πριν την βόλτα!! Η ποδηλατοβόλτες του συλλογου έχουν πάντα ένα μέλος που ειναι τεχνικά καταρτισμένο να βοηθήσει σε ΜΙΚΡΟΒΛΑΒΕΣ στα ποδήλατα μας αλλά οχι για σοβαρά προβλήματα που μπορεί εμφανιστούν. Ένα ποδήλατο που έχει πρόβλημα απο την αρχή μπορεί να καταστρέψει την μέρα σας με πολλούς τρόπους και γι’αυτο ΠΑΝΤΑ πρέπει να γίνετε έλεγχος πριν απο κάθε βόλτα για την κατάσταση του ποδηλάτου μας ώστε να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων!

4. Φροντίζουμε να έχουμε τα απαραίτητα στην βόλτα μας: Νερό, σαμπρέλα εφεδρική, φώτα μπρος-πίσω, φαγητό, εξτρά ρουχισμός, κάποιο μικρο φαρμακείο. Επίσης δεν ξεκινούμε καμία βόλτα εάν δεν αισθανόμαστε καλα, η ήμαστε αδιάθετοι έστω και λίγο.

5. Δεν παραβιάζουμε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ της βόλτας. Ο ΚΟΚ ισχύει και για τα ποδήλατα και φυσικά οι κυρώσεις για την μη συμμόρφωση σε αυτόν..

6. Δεν ανεβαίνουμε στα πεζοδρόμια. Τα πεζοδρόμια ειναι για τους πεζούς. Εάν καταστεί απαραίτητο λόγο κακής ποιότητας του δρόμου πρέπει να γίνει ή με ταχύτητα ίση με κάποιον που περπατάει και σε καμία περίπτωση δεν διεκδικούμε προτεραιότητα ή να περπατήσουμε κι εμείς σπρώχνοντας το ποδήλατο με τα χέρια.

7. Κρατάμε ασφαλείς αποστάσεις μεταξύ μας για να μην συμβεί κάποιο ατύχημα! Είναι πολύ εύκολο να συγκρουστούν δυο ή και περισσότερα ποδήλατα και να γίνει μεγάλη ζημιά εάν δεν τηρούμε της αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ μας. Πάντα ελέγχουμε μπροστά μας και πισω μας με κλεφτές ματιες τον περιβάλλοντα χωρο για προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν και ενημερώνουμε.

8. Είμαστε ομάδα, δεν λειτουργούμε αυθαίρετα και μεμονωμένα! η βόλτα παραμένει βόλτα και δεν ειναι σε καμιά περίπτωση ανταγωνιστικού χαρακτήρα και δεν θα γίνει ΚΑΜΙΑ οπισθοχώρηση σε αυτό το θέμα. Εαν κάποιος πιστεύει οτι κινούμαστε αργά αποχωρεί απο την βόλτα χωρίς καμία παρεξήγηση, και απο την άλλη, εάν κάποιος νομίζει οτι πάμε πολύ γρήγορα μας ειδοποιεί εγκαιρα για να κόψουμε ταχύτητα. Με το χαμόγελο στα χείλη παραμένουμε πάντα καλοί φίλοι!,Κινούμαστε πάντα σε δυάδες!!! Ποτέ δεν ενοχλούμε την κυκλοφορία αλλά δεν αφήνουμε και να μας ενοχλήσουν φυσικά.

9. Το κράνος, αν και δεν ειναι υποχρεωτικό απο τον νόμο (ακόμη), ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ σε όλες τις εκτός πόλης βόλτες του συλλογου. Αυτο σημαίνει οτι δεν θα μπορέσει να έρθει μαζί μας κάποιος ή καποια που δεν έχει κράνος. Εάν δεν έχετε κράνος, ειδοποιήστε μας εγκαιρα ώστε ,εαν ειναι δυνατόν ,να βρούμε για εσάς ένα δανεικό.

10. Ο συλλογος κάνει τα πάντα για να πάνε ολα καλα στην βόλτα μας αλλά κάποιες φορές μπορεί να μην τα καταφέρει λόγο ανωτέρας βίας. Σε καμία περίπτωση δεν φέρει κανένα μέλος του συλλόγου ΚΑΜΙΑ ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί σε οποιαδήποτε δράση του ποδηλατικού συλλογου Καστοριάς “620”. Ο κάθε ποδηλάτης ειναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και για την ατομική του ασφάλεια. Για τα ανήλικα μέλη ισχύει, χωρίς εξαιρέσεις, οτι πρέπει πάντα να συνοδεύονται απο κάποιον γονέα ή κηδεμόνα , ο οποίος θα ειναι υπεύθυνος για την ασφάλεια τους.

One Comment

  1. Κινούμαστε πάντα σε δυάδες!!!

    Κύριοι,
    Κ.Ο.Κ. και ποδήλατο, είναι δύο έννοιες που είναι απολύτως συνδεδεμένες, είτε σας αρέσει, είτε όχι.
    Άρθρο 40 του ισχύοντος Κ.Ο.Κ..: Ειδικοί κανόνες για οδηγούς ποδηλάτων. Οι οδηγοί ποδηλάτων απαγορεύεται: α), β), γ), δ) Να κινούνται ανά δύο ή και πλείονες παράλληλα.
    Προσοχή, διότι με όσα γράφετε (και κάνετε) δίνετε λάθος παραδείγματα, ειδικά σε νέα παιδιά, με ότι αυτό συνεπάγεται ….. το “έλα μωρέ, εδώ είναι Καστοριά να ‘ουμ ρε φίλος, τι ψάχνεις ρε μεγάλε”, δεν ισχύει πάντα, όταν μάλιστα έχει να κάνει με διαπαιδαγώγηση και οδική ασφάλεια τρίτων και δη ανηλίκων !

Back to top button