Κόσμος

Ο Νιλς Χέγκελ και άλλοι 9 διαβόητοι serial killers των τελευταίων 20 χρόνων

Ο Γερμανός νοσηλευτής Νιλς Χέγκελ καταδικάστηκε σε ισόβια για 85 φόνους ασθενών του, στους οποίους έκανε ένεση με θανατηφόρα φάρμακα, στα νοσοκομεία όπου εργάστηκε από το 2000 έως το 2005.

Ο 42χρνος Χέγκελ θεωρείται πλέον ένας από τους χειρότερους κατά συρροή δολοφόνους στην πρόσφατη ιστορία, καθώς η αστυνομία υποπτεύεται πως έχει σκοτώσει έως και 200 ανθρώπους, σε υποθέσεις οι οποίες δεν μπορούν ωστόσο να διαλευκανθούν, κυρίως επειδή τα πτώματα μεγάλου αριθμού θυμάτων έχουν αποτεφρωθεί.

Ο Χέγκελ είναι ο τελευταίος στον κατάλογο με τους χειρότερους, παγκοσμίως, κατά συρροή δολοφόνους των τελευταίων δεκαετιών:

Σιβηρία: «O μανιακός του Ανγκάρσκ»

Ο πρώην αστυνομικός από τη Σιβηρία Μιχαήλ Ποπκόφ κρίθηκε ένοχος τον Δεκέμβριο 2018 σε ηλικία 54 ετών για τον φόνο 56 ανθρώπων. Κατά το διάστημα 1992-2007 βίασε και δολοφόνησε γυναίκες με τσεκούρι ή σφυρί αφού τις πήγαινε για βόλτα αργά το βράδυ, συχνά με το περιπολικό. Ο ίδιος δολοφόνησε και εναν αστυνομικό. Θεωρείται ο χειρότερος κατά συρροή δολοφόνος στη σύγχρονη ιστορία της Ρωσίας.

ΗΠΑ: Ο «Μικρός» πυγμάχος με τα δεκάδες θύματα

Ο 78χρονος Σάμιουελ Λιτλ (Μικρός) ομολόγησε τον Νοέμβριο 2018 τον φόνο 90 ανθρώπων από το 1970 ως το 2005 και οι αρχές επιβολής του νόμου έχουν επιβεβαιώσει περισσότερους από 40 μέχρι στιγμής. Αν επιβεβαιωθούν και οι 90, ο Λιτλ θα είναι ο χειρότερος κατά συρροή δολοφόνος στην αμερικανική ιστορία.

Ο πρώην πυγμάχος συνελήφθη το 2012. Τα θύματά του ήταν κυρίως τοξικομανείς και ιερόδουλες και πολλά δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ. Τον Φεβρουάριο 2019 το FBI έδωσε στη δημοσιότητα 16 σκίτσα τα οποία είχε κάνει ο ίδιος σε μια προσπάθεια να αναγνωριστούν κάποια από τα θύματά του.

Ρωσία: «Ο δολοφόνος της σκακιέρας»

Το 2007 ο Αλεξάντερ Πιτσούσκιν καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη στη Μόσχα για τη δολοφονία 48 ανθρώπων, κυρίως κατά το διάστημα 2002-2006.

Σε ηλικία 33 ετών την εποχή της δίκης του, ο Πιτσούσκιν είχε πει ότι ήθελε να σκοτώνει έναν άνθρωπο για καθένα από τα 64 τετράγωνα της σκακιέρας και διέγραφε από ένα τετράγωνο κάθε φορά που σκότωνε κάποιον. Τα θύματά του ήταν κυρίως ηλικιωμένοι αλκοολικοί άνδρες, τους οποίους συναντούσε σε ένα πάρκο.

Κίνα: Ο 35χρονος «χασάπης» που κατακρεουργούσε τα θύματά του μέσα στα σπίτια τους

Ο Γιανγκ Σινχάι εκτελέστηκε στην Κίνα το 2004 σε ηλικία 35 ετών έπειτα από τον φόνο 67 ανθρώπων μέσα σε μια τριετία (2000-2003).Εισέβαλε σε εξοχικές κατοικίες και κάποιες φορές κατακρεουργούσε ολόκληρες οικογένειες με τσεκούρι, σφυρί ή σπαθί.

Η αστυνομία είχε καταγράψει ως κίνητρά του την ληστεία και τον βιασμό αλλά ο Γιανγκ περιγράφεται ως ένας παράφρων που απολάμβανε τις πράξεις του.

ΗΠΑ: Ο «Δολοφόνος του Πράσινου Ποταμού»

Ο αμερικανός Γκάρι Ρίτζγουεϊ, ο οποίος ζωγράφιζε φορτηγά, ομολόγησε το 2003 ότι είχε στραγγαλίσει 48 ανθρώπους, κυρίως ιερόδουλες και δραπέτες, στο διάστημα 1982-1984, αλλά θεωρείται ύποπτος για περισσσότερους φόνους.

Απέκτησε το παρατσούκλι «Ο Δολοφόνος του Πράσινου Ποταμού» από το ποταμό του Σιάτλ όπου είχαν βρεθεί τα πρώτα του θύματα. ‘Ηταν 54 ετών όταν καταδικάστηκε και φυλακίστηκε.

Αγγλία: Ο «Δρ. Θάνατος»

Ο Χάρολντ Σίπμαν, ένας οικογενειακός γιατρός ο οποίος ζούσε κοντά στο Μάντσεστερ, καταδικάστηκε σε ισόβια το 2000 αφού κρίθηκε ένοχος για την δολοφονία 15 ηλικιωμένων ασθενών του με θανατηφόρο δόση μορφίνης. Απαγχονίστηκε μέσα στο κελί του το 2004 σε ηλικία 57 ετών.

Μια έρευνα διαπίστωσε ότι ο Σίπμαν, που είχε αποκτήσει το παρατσούκλι “Δρ.Θάνατος”, είχε σκοτώσει περίπου 250 ασθενείς του από το 1971 ως το 1998, γεγονός που τον καθιστά τον χειρότερο κατά συρροή δολοφόνο της χώρας του.

Κολομβία: Το «τέρας της Γένοβας»

Ο Λούις Αλφρέδο Γκαραβίτο καταδικάστηκε το 2000 σε 835 χρόνια κάθειρξη σε ηλικία 42 ετών γιατί μέσα σε μια πενταετία, ως το 1996, δολοφόνησε 189 αγόρια.

Έγινε γνωστός ως «Τέρας της Γένοβας» από το όνομα της γενέτειράς του στην Κολομβία. Ο Γκαραβίτο αποκτούσε πρόσβαση στα θύματά του, τα οποία ήταν από οκτώ ως 16 ετών, υποδυόμενος τον εργαζόμενο σε φιλανθρωπικό ίδρυμα, τον πλασιέ, τον μοναχό ή κάποιον με ειδικές ανάγκες.

Ρωσία: Ο «Χασάπης του Ροστόφ»

Το 1992, ο 56χρονος τότε Αντρέι Τσικατίλο καταδικάστηκε σε θάνατο για τις δολοφονίες 52 γυναικών που είχαν σεξουαλικό κίνητρο στο διάστημα 1978-1990.

Ο πρώην δάσκαλος, γνωστος ως «Χασάπης του Ροστόφ» από το όνομα της περιοχής της νότιας Ρωσίας όπου κυρίως δρούσε, εκτελέστηκε το 1994.

Ισημερινός: Το «Τέρας των Άνδεων»

Το 1980 ο Κολομβιανός Πέδρο Λόπες Μονσάλβε συνελήφθη σε αγορά του Ισημερινού αφού επιχείρησε να απαγάγει ένα κορίτσι. Στη συνέχεια ομολόγησε ότι είχε στραγγαλίσει τουλάχιστον 310 παιδιά φτωχικής καταγωγής από την Κολομβία, τον Ισημερινό και το Περού.

Το «Τέρας των Άνδεων» καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξης στον Ισημερινό και στη συνέχεια, το 1994, εκδόθηκε στην Κολομβία όπου και εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική.

Απελευθερώθηκε αρκετά χρόνια αργότερα και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Σήμερα θα πρέπει να είναι εβδομηντάρης.

ΑΠΕ 

Back to top button