Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Χοιρινό με εσπεριδοειδή

Χοιρινό με εσπεριδοειδή από την Ελεάννα Βλαχοπούλου
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά χοιρινή σπάλα ή μπούτι
1 κουτ. γλ. μπούκοβο
Για την μαρινάδα
Χυμό απο 2 πορτοκάλια
χυμό απο 2 λεμόνια
χυμό απο 6 μανταρίνια
200 ml γλυκό κρασί
2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουτ. σούπας μουστάρδα με μέλι
1 κύβο λαχανικών
Για τις πατάτες
1 1/2 κιλό πατάτες baby
1 φλιτζ. λιαστές ντομάτες
1/2 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να ετοιμάσουμε την μαρινάδα, ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπόλ το κρασί, το χυμό απο τα πορτοκάλια, το χυμό απο τα μανταρίνια, τον χυμό του λεμονιού,την μουστάρδα,το σκόρδο λιωμένο και ανακατεύουμε καλά.Τέλος ρίχνουμε και ενα κύβο λαχανικών τριμμένο με τα χέρια μας.Βάζουμε μέσα το χοιρινό μας να σκεπάζεται απο το υγρό και ρίχνουμε ελαιόλαδο.Δεν αλατίζουμε ούτε πιπερώνουμε. σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες.Το βάζουμε σε ένα ταψί το αλατίζουμε, το πιπερώνουμε, λίγο μπούκοβο και γύρω απο το κρέας στρώνουμε baby πατατούλες.Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, την μαρινάδα μας ολόκληρη και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά για να κάνουν μια ωραία κρούστα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για τουλάχιστον 1 ώρα και 340 λεπτά.

erasitexnies.blogspot.com

 

 

Back to top button