Ισπανικά τσούρος (churros) από τον σεφ Βασίλη Καρανικόλα
ΥΛΙΚΑ
Για τα τσούρος
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 6 γρ. αλάτι ψιλό
- 10 γρ. ζάχαρη καστανή
- ½ λοβό βανίλιας χωρισμένο κατά μήκος ή μια βανίλια σε κάψουλα
- 150 γρ. γάλα
- 200 γρ. νερό
- 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 2 μεγάλα αυγά
- ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα περίπου 12 φλιτζάνια)
Για τη ζεστή σάλτσα σοκολάτας
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος, ζεσταμένη
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
- 2 γρ. αλάτι
- 40 γρ. μέλι
Για το τελείωμα του πιάτου
- ζύμη τσούρος
- 10 γρ. κανέλα, σε σκόνη
- 90 γρ. ζάχαρη καστανή
- ζεστή σάλτσα σοκολάτας
Οι οδηγίες και τα tips για τα τσούρος, τη ζεστή σάλτσα σοκολάτας και το τελείωμα του πιάτου στο kitchenvillage.gr