Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Ισπανικά τσούρος

Ισπανικά τσούρος (churros) από τον σεφ Βασίλη Καρανικόλα

ΥΛΙΚΑ

Για τα τσούρος

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 γρ. αλάτι ψιλό
  • 10 γρ. ζάχαρη καστανή
  • ½ λοβό βανίλιας χωρισμένο κατά μήκος ή μια βανίλια σε κάψουλα
  • 150 γρ. γάλα
  • 200 γρ. νερό
  • 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 2 μεγάλα αυγά
  • ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα περίπου 12 φλιτζάνια)

Για τη ζεστή σάλτσα σοκολάτας

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος, ζεσταμένη
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
  • 2 γρ. αλάτι
  • 40 γρ. μέλι

Για το τελείωμα του πιάτου

  • ζύμη τσούρος
  • 10 γρ. κανέλα, σε σκόνη
  • 90 γρ. ζάχαρη καστανή
  • ζεστή σάλτσα σοκολάτας

Οι οδηγίες και τα tips για τα τσούρος, τη ζεστή σάλτσα σοκολάτας και το τελείωμα του πιάτου στο kitchenvillage.gr

 

 

 

 

Back to top button