Τι ζήτησαν ως προαπαιτούμενα οι υπηρεσίες της Π.Ε. Καστοριάς για να επαναλειτουργήσει η εταιρία δερμάτων με το τετραχλωαιθυλένιο (έγγραφο)

Η διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς με αφορμή το πρόβλημα που προέκυψε με την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα σε πηγή που βρίσκεται εντός βιομηχανικής μονάδας επεξεργασίας δερμάτων στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς εκτός του ότι αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου ζήτησε από τους υπευθύνους της εταιρίας να προβούν άμεσα σε ορισμένες ενέργειες προκειμένου στο άμεσο μέλλον να μπορέσει να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο.

του Σπύρου Κουταβα

Σύμφωνα με το έγγραφο που έχει αποσταλεί τόσο στους υπευθύνους της Εταιρίας στον Εισαγγελέα Καστοριάς αλλά και στους δήμους Καστοριάς και Αργούς Ορεστικού θα πρέπει άμεσα η εταιρία

 • Να καταθέσει τεχνικό υπόμνημα τις απόψεις της που να εξηγούν τις αιτίες της μόλυνσης με τατραχλωροαιθυλένιο στο φρεάτιο των όμβριων
 • Να προβεί σε όλες τοις απαραίτητες ενέργειες και να σταματήσει την ρύπανση
 • Να καταθέσει υπόμνημα και τεχνική έκθεση στην αρμόδια υπηρεσία όπου θα ενημερώνει λεπτομερώς για τις απαραίτητες διορθωτικές αλλαγές στις οποίες προέβη και τα αποτελέσματα που αυτές επιφέρουν.
 • Να προσκομίσει μετρήσεις τετραχλωροαιθυλενίου και τριχλωροαιθυλενίου (από διαπιστευμένο εργαστήριο) από το φρεάτιο όμβριων που ανιχνεύτηκε η ρύπανση.

Η διεύθυνση Ανάπτυξης ενημερώνεται για την  επαναλειτουργία της μονάδας,  η εταιρία θα πρέπει να ενημερώσει την υπηρεσία μας για την αποκατάσταση του προβλήματος και η υπηρεσία μας θα προβεί στις απαραίτητες μετρήσεις και ελέγχους για τη διαπίστωση της συμμόρφωσης.

 

vetonews.gr

 

 

 

2 Σχόλια

 1. ” Έγγραφο ” χωρίς υπογραφή ;
  Ποιος υπογράφει στη θέση του ” ο Διευθυντής ” ;
  έγγραφο χωρίς υπογραφή , αν δεν είναι Face news , τι είναι ;
  Δημοσιεύει και το FUIT ψευδείς ειδήσεις ; ……

 2. Πω πω ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ, και το κακό είναι ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την ΑΜΑΘΕΙΑ. Το έγγραφο έχει Α.Δ.Α., είναι δημοσιευμένο στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Το πρωτότυπο θα σου έδειχναν? Άκου FACE (FAKE είναι…… FAKE το σωστό) NEWS!!!! Δεν γράφω άλλο, τέρμα, γι’ αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.