Καστοριά

ΕΠΑΛ Καστοριάς: “Σχέδια για το μέλλον μου” (φωτο)

Το ΕΠΑΛ Καστοριάς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα υλοποιήσει Ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο πλαίσιο του Erasmus+. Η επίβλεψη του προγράμματος πραγματοποιείται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) το οποίο καλύπτει πλήρως τα έξοδα των μετακινούμενων.

Το πρόγραμμα έχει τίτλο ‘’ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΟΥ…’’ (2019-1-EL01-KA102-062353) και αποτελείται από τέσσερις ροές. Οι τρεις ροές με 28 μαθητές των τομέων Ηλεκτρολογίας /Ηλεκτρονικής, Μηχανολογίας, Υγείας-Πρόνοιας και Γεωπονίας θα ταξιδέψουν στη Βαρκελώνη. Εκεί θα καταρτιστούν και μέσω της πρακτικής άσκησης θα αποκτήσουν εμπειρία στο αντίστοιχο επαγγελματικό περιβάλλον κάθε τομέα. Επίσης θα έρθουν σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες και τις εξελίξεις των ειδικοτήτων τους. Η τέταρτη ροη αφορά 8 καθηγητές του σχολείου μας οι οποίοι θα εκπαιδευτούν σε θέματα Μαθητείας στο Βερολίνο.

Τον περασμένο Απρίλιο και πάλι με το  πρόγραμμα Erasmus+  με τίτλο: “ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΙΚΑΝΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΥΡΙΟ-ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ”  και κωδικό 2018-1-EL01-KA102-047578   με το πρόγραμμα Erasmus+ 28 μαθητές ταξίδεψαν στη Βαρκελώνη και στη Λειψία όπου γνώρισαν καινοτόμες πρακτικές, βελτίωσαν τις ικανότητές και τις δεξιότητές τους μέσω εργαστηριακών εφαρμογών σε κέντρα εκπαίδευσης και εταιρείες.

 

 

 

Back to top button