Κινητοποίηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Άργος για τη ρύπανση

Να μη μείνουμε απαθείς μπροστά σ’ ένα σοβαρό θέμα που θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τον λαό του Άργους Ορεστικού σε κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία του Άργους Ορεστικού , το Σάββατο 15 Ιουνίου ώρα 11 πμ, με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τη ρύπανση του νερού και του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής. Καλούμε τον λαό του Άργους Ορεστικού, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τη νεολαία να δώσουν δυναμικό παρών, να μη μείνουμε απαθείς μπροστά σ’ ένα σοβαρό θέμα που θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τη διεκδίκηση για προστασία της υγείας και κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. Γυρίζουμε την πλάτη σ ‘αυτούς που προσπαθούν να συγκαλύψουν τα γεγονότα για να μη θίξουν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών της περιοχής. Δυναμώνουμε τη φωνή μας ενάντια στο σύστημα που στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης θυσιάζει τα δικαιώματα και τις ζωές μας.

Απαιτούμε:

– Την πλήρη έρευνα των αιτιών εμφάνισης των  χλωριωμένων ενώσεων του αιθυλενίου στο νερό, τις επιπτώσεις τους σε προστασίας των υδάτινων πόρων, επιφανειακών και υπόγειων της περιοχής, από τη ρύπανση.

– Άμεση στελέχωση όλων των αρμόδιων υπηρησιών με επαρκές προσωπικό.

– Συστηματικός έλεγχος σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου.

– Μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.

– Να γίνει δωρεάν ιατρικός έλεγχος στους εργαζομένους του κλάδου, να πραγματοποιείται σε μονιμη βάση.

– Να μη χαθεί κανένα μεροκάματο για τους εργαζόμενους για όσο διάστημα μείνει κλειστή η επιχείρηση.

 

Λαϊκή Συσπείρωση Άργους Ορεστικού

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.