Καρμπονάρα από τον σεφ Βασίλη Καρανικόλα
15 λεπτά: Προετ. 5 λεπτά Μαγείρεμα: 10 λεπτά Μερίδες: 4
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 250 γρ. guanciale (μπέικον ή παντσέτα καπνιστή)
- 1/2 σκελίδα σκόρδου (προαιρετικά)
- 100 γρ. πεκορίνο τριμμένο
- 4 κρόκους αβγών
- 1 αβγό ολόκληρο
- 70 γρ., κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- λίγο νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
Οδηγίες στο kitchenvillage.gr