Καστοριά – Συνταγή: Μιλφέιγ (φωτογραφίες)

http://4.bp.blogspot.com/-MLnCmnTxtBI/UWR80s5KA-I/AAAAAAAABgI/UGaRSQSzWAg/s1600/CIMG3937.JPG

H λιγούρα… καλά κρατεί. Έτσι σκέφτηκα κάτι γλυκό, εύκολο και νόστιμο να φτιάξω προς ικανοποίηση της. Περί ορέξεως… άλλο τίποτα, κι αυτό που θα φτιάξουμε απόψε είναι ένα κλασικό πλέον γλυκό της ελληνικής ζαχαροπλαστικής. Μπορεί κάποτε να ήταν ξενόφερτο, αλλά εδραιώθηκε για τα καλά στην κουζίνα μας. Σχεδόν δε νοείται μαγείρισσα να μην το κάνει. και φυσικά μιλάμε για το μιλ- φέιγ. Παίρνει το όνομά του από τη γαλλική κουζίνα, λόγω των εύθραυστων μπισκότων του, που επειδή γίνονται από πρώτης ποιότητας σφολιάτα, είναι φουσκωτά, τραγανά και με πάρα πολλές αέρινα λεπτές στρώσεις βουτυρωμένης ζύμης. Πανεύκολο γλυκό. Όπως όλα που παρουσιάζω, γιατί όσο και να μας αρέσει κάτι, αν μας δυσκολεύει, δεν ασχολούμαστε μαζί του. Φτάνει όμως η φιλοσοφία και περνάμε στην πράξη. Ας δούμε πως γίνεται το γλυκό μας:

ΜΙΛ- ΦΕΙΓ

http://3.bp.blogspot.com/-HyIE-ZQqC3Q/UWR8rf8jXpI/AAAAAAAABfs/G6BwezOqGN0/s1600/CIMG3921.JPG

Υλικά:

2 πακέτα μπισκότα μιλ- φέιγ (σφολιατίνες)

Κρέμα:

4 κούπες γάλα

4 αυγά

1 ½ κούπα ζάχαρη

2 κουτάλια βούτυρο

4 κουτάλια γεμάτα αλεύρι

4 κουτάλια γεμάτα σαντιγί

Σαντιγί:

1 φάκελο σαντιγί σε σκόνη

1 ποτήρι φρέσκο γάλα κρύο

Πασπάλισμα:

Ζάχαρη άχνη

 Οδηγίες:

Σε κατσαρολάκι βάζουμε με τα 5 πρώτα υλικά της κρέμας μαζί και τα ζεσταίνουμε ώσπου να πήξει η κρέμα, ανακατεύοντας με το σύρμα συνεχώς. Δεν είναι απαραίτητη η διαδικασία της κρέμας ζαχαροπλαστικής. Ο τρόπος αυτός είναι πιο απλός και εξαιρετικά νόστιμος.http://2.bp.blogspot.com/--zeqPSd4MAk/UWR8mawZ0TI/AAAAAAAABfk/-wsVbfNu_uY/s1600/CIMG3922.JPG

Για να κάνουμε τη σαντιγί, χτυπάμε στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα τη σκόνη με το γάλα για 4 λεπτά, ώσπου να φουσκώσει και να πήξει καλά. Όταν κρυώσει η κρέμα μας, προσθέτουμε και τα 4 κουτάλια σαντιγί, ανακατεύοντας ώσπου να ενσωματωθεί καλά με την υπόλοιπη κρέμα. Χωρίζουμε τα μπισκότα στη μέση κατά μήκος. Σε ένα πυρέξ ή φόρμα γλυκού 32Νο, στρώνουμε μια στρώση μπισκότα.http://2.bp.blogspot.com/-BqKn3zaphR4/UWR8jyaanZI/AAAAAAAABfc/1qj6kuQHDV4/s1600/CIMG3924.JPG

Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα όλη την κρέμα.

http://3.bp.blogspot.com/-xNmiWJ7w0xc/UWR8vB63pcI/AAAAAAAABf0/dUqPVT-FR-I/s1600/CIMG3925.JPG
Από πάνω στρώνουμε  άλλη μία στρώση μπισκότα. Καλύπτουμε όλο το γλυκό με τη σαντιγί.http://4.bp.blogspot.com/-PN_VSAxMZv4/UWR8zNIQ_VI/AAAAAAAABf8/MkAlyE9-Evs/s1600/CIMG3926.JPG

Τρίβουμε όσα μπισκότα περισσέψουν σε όλη την επιφάνεια του μιλ- φέιγ. Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη.http://2.bp.blogspot.com/-S1kuq624-Hc/UWR80e8RlRI/AAAAAAAABgE/O--cj6dgBYY/s1600/CIMG3927.JPG

Βάζουμε στο ψυγείο αν θέλουμε να κρυώσει καλά το γλυκό, κόβουμε μεγάλα κομμάτι- γιατί τα μικρά δε μας φτάνουν- και απολαμβάνουμε.

http://4.bp.blogspot.com/-MLnCmnTxtBI/UWR80s5KA-I/AAAAAAAABgI/UGaRSQSzWAg/s1600/CIMG3937.JPG

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ! 

 Μαρία Παπαϊωάννου

masasoura.blogspot.com