Καστοριά

Παιδιά ενός κατώτερου Θεού (του Νίκου Ρίζου)

Στην τριμηνιαία έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού του κράτους στην Βουλή, προκύπτουν κάποιες αξιόλογες παρατηρήσεις.
Το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία ανέρχεται στα 104,30 δις ευρώ.
2.137.009 ΑΦΜ (ψηφοφόροι) χρωστούν μέχρι 500 ευρώ.
Από 500-10.000 ευρώ χρωστούν 1.504.851 ΑΦΜ.
Δηλαδή 3.940.098 ΑΦΜ που είναι οι μικροοφειλέτες χρωστούν το 52,4% (54,66 δις).
Το εντυπωσιακό είναι ότι το υπόλοιπο χρέος (49,64 δις) το χρωστούν μόνο το 298.000 ΑΦΜ (ψηφοφόροι).
Αποδεικνύεται ότι 4 εκατ. Έλληνες βρίσκονται σε απόγνωση. Αδυνατούν να επιζήσουν. Το ερώτημα λοιπόν το ποιος είναι με τους πολλούς και ποιος είναι με τους λίγους απαντήθηκε. Το δεύτερο ερώτημα είναι. Τι κάνουν οι κυβερνήσεις και οι αρχές για την είσπραξη των μεγαλοοφειλετών; 300.000 ΑΦΜ, χρωστούν το 50% σχεδόν του συνολικού χρέους, οι καπιταλιστές δηλαδή. Ποιος λοιπόν είναι με τους πολλούς και ποιος με τους λίγους;

Αποδεικνύεται το πόσο αδιέξοδη ήταν η πολιτική των τελευταίων χρόνων. Σαν χώρα κατορθώσαμε το αδύνατον. Οι προηγούμενοι καταχρέωσαν τους πολίτες με τα βουνά του χρέους 280 δις συν τα 80 δις του Μπαρουφάκη, 360 δις και βάλε (δημόσιο χρέος το υψηλότερο κατά κεφαλή στον κόσμο και σε σχέση με το ΑΕΠ.). Οι πολίτες με την βοήθεια των κρατικοδίαιτων τραπεζών φόρτωσαν με δάνεια του πολίτες (ιδιωτικό χρέος). Γι’ αυτό το χρέος μάχονταν ο Λαφαζάνης, (κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη) άσχετα να δεν τον κατάλαβε κανένας, που ήθελα να κάνει την Ελλάδα Βενεζουέλα.

Έρχεται σήμερα η κυβέρνηση να πετύχει το ακατόρθωτο. Να χρεώσει το 50% του πληθυσμού της χώρας με οφειλές στο δημόσιο. Να δημιουργούν αιχμαλώτους οι ξένοι και οι τραπεζίτες άντε να το καταλάβω. Να δημιουργούν όμως αιχμαλώτους οι κυβερνήσεις που τις εκλέξαμε για να μας απελευθερώσουν από τους γερμανοτσολίαδες αυτό δεν θα μπορέσει να το καταλάβει κανείς. Μετά από πολλά χρόνια το Ελληνικό φαινόμενο θ αποτελεί πεδίο έρευνας για όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου. Κανείς δεν θα μπορεί να το ερμηνεύσει. Μετά από 10 χρόνια μνημονίων και θυσίες του Ελληνικού λαού, όχι μόνο δεν μειώθηκε το χρέος όχι μόνο είμαστε υπόδουλοι των ξένων (γερμανοτσολιάδες τους λέγανε, άσχετα αν το ξέχασαν) αλλά γίναμε υπόδουλοι και των δικών μας κυβερνήσεων. 4 εκ Έλληνες βρίσκονται σε απόγνωση να πληρώσουν ποσά από 500. Αυτοί δεν είναι ούτε κακοπληρωτές, ούτε απατεώνες. Είναι τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού.

Αυτά τα 4 εκατομμύρια ζητούν εξηγήσεις, αναζητούν απαντήσεις, αναζητούν την ελπίδα και ρωτούν την Τασία θα τακτοποιήσει και τα παιδιά του κατώτερου Θεού η αυτά είναι τα παιδιά των καπιταλιστών; Και με την ευκαιρία γιατί η Τασία επέλεξε να βάλει την κόρη της στην Βουλή; Δεν ήταν τακτοποιημένη; Ήταν αλλά στην Ελληνική βουλή είναι καλύτερα. Διότι μπορεί για όλον τον πλανήτη ο χρόνος να έχει 12 μήνες για την Ελληνική βουλή έχει 16 μήνες και μπορεί σε αρκετές περιπτώσεις ο χρόνος να έχει 18 μήνες.

 

 

 

Back to top button