Καστοριά – Συνταγή: Μύδια αχνιστά με ούζο και κρόκο

Μύδια αχνιστά με ούζο και κρόκο Κοζάνης από τον σεφ Βασίλη Καρανικόλα

ΥΛΙΚΑ

  • 1,3 κιλά μύδια φρέσκα με κέλυφος
  • 1 λευκό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 γρ. κρόκο Κοζάνης
  • 1/2 ψιλικομμένο φινόκιο προαιρετικά
  • 1 πιπεριά τσίλι, κομμένη σε λεπτές φέτες ή 1 κτγ μπούκοβο
  • 50 γρ. λευκό ημίγλυκο κρασί (αν δεν έχουμε προσθέτουμε λίγο μέλι στο κρασί να γίνει γλυκό)
  • 50 γρ. ούζο
  • χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο προαιρετικά ή (τα πράσινα μέρη από τα κρεμμυδάκια της συνταγής)
  • 50 γρ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες και tips στο kitchenvillage.gr