Μύδια αχνιστά με ούζο και κρόκο Κοζάνης από τον σεφ Βασίλη Καρανικόλα
ΥΛΙΚΑ
- 1,3 κιλά μύδια φρέσκα με κέλυφος
- 1 λευκό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 γρ. κρόκο Κοζάνης
- 1/2 ψιλικομμένο φινόκιο προαιρετικά
- 1 πιπεριά τσίλι, κομμένη σε λεπτές φέτες ή 1 κτγ μπούκοβο
- 50 γρ. λευκό ημίγλυκο κρασί (αν δεν έχουμε προσθέτουμε λίγο μέλι στο κρασί να γίνει γλυκό)
- 50 γρ. ούζο
- χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι
- 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 10 γρ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο προαιρετικά ή (τα πράσινα μέρη από τα κρεμμυδάκια της συνταγής)
- 50 γρ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Οδηγίες και tips στο kitchenvillage.gr