ΕΕΤΑΑ -Παιδικοί σταθμοί: 55.000 οι αιτήσεις -Πόσες αναμένονται, πόσες θα γίνουν δεκτές

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2019-2020, που αφορά στους παιδικούς σταθμούς καθώς και στα ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Σύμφωνα με πηγές της ΕΕΤΑΑ που μίλησαν στην aftodioikisi.gr, οι  αιτήσεις  τις πρώτες 11 μέρες έχουν φτάσει ήδη κοντά στις 55.000. 

Οι ίδιες πηγές της ΕΕΤΑΑ μιλώντας στην ιστοσελίδα προέβλεπαν ότι ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων αναμένεται να κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με τα περσινά, δηλαδή 161.000, εκ των οποίων οι 141.000 έγιναν δεκτές. Μάλιστα, τόνιζαν ότι, όπως κάθε χρόνο, αναμένονται μαζικές αιτήσεις προς το τέλος της προθεσμίας. Έτσι εξηγείται και ο τριπλασιασμός στον αριθμό των αιτήσεων σε σχέση με τον σημερινό αριθμό, που προβλέπουν τα στελέχη της Εταιρείας.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι, εφέτος θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις, (το 2018 είχαν δοθεί 141.000 voucher), με μία (1) οριστική κατανομή, ώστε οι γονείς να γνωρίζουν εξαρχής τα οριστικά αποτελέσματα και εάν δικαιούνται voucher. Υπενθυμίζουμε ότι, έως πέρυσι η διαδικασία ολοκληρώνονταν σε δύο φάσεις. Είχαμε μία κατανομή το καλοκαίρι και μία τον Σεπτέμβριο.

Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. στις 21 Ιουλίου 2019. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνεργες μητέρες και οι εργαζόμενες (μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες) στον ιδιωτικό τομέα. Αποκλείονται οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή οικονομική κατάσταση (εισόδημα), η εργασιακή θέση της αιτούσας και η οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνες,  πολύτεκνες, ΑΜΕΑ). Εκτός κριτηρίων είναι οι αιτούντες ΑΜΕΑ, των οποίων όλες οι αιτήσεις γίνονται δεκτές.

Να σημειώσουμε ότι στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί σταθμοί.

aftodioikisi.gr