ΚαστοριάΝεστόριοτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Κοσμοσυρροή στον Γράμμο (ρεπορτάζ- εντυπωσιακές φωτογραφίες)

Αυτό που έγινε την περασμένη Κυριακή στον Γράμμο ήταν κάτι μοναδικό. Γκρουπ μικρά και μεγάλα, πάνω από 200 άτομα ανέβηκαν για να θαυμάσουν τις μοναδικές ομορφιές της περιοχής. Οργανωμένες εκδρομές από Σπάρτη, Αχαρνές, Χαλκίδα, Θεσσαλονίκη, από την Καστοριά, αλλά και μικρές παρέες από διάφορες περιοχές της χώρας (Γιάννενα, Αγρίνιο, Κατερίνη, Πτολεμαΐδα κ.ά.) επισκέφθηκαν το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης και το χωριό Γράμμος και πολύ ήταν αυτοί που ανέβηκαν μέχρι τη δρακολίμνη Γκιστόβα και την κορυφή 2520. Οι φωτογραφίες είναι του Studio Trasias, από την ορειβατική εξόρμηση μελών του ΣΔΟΠ Καστοριάς.
Ο κ. Ραϋμόνδος Αλβανός υπεύθυνος του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης δήλωσε στο ΦΟΥΙΤ ότι όχι μόνο την Κυριακή, αλλά όλο το τετραήμερο από την Παρασκευή έως την Δευτέρα η επισκεψιμότητα στο Πάρκο ήταν μεγάλη και πολύ αυξημένη, σε σχέση με αντίστοιχα τετραήμερα του Αγίου Πνεύματος προηγούμενων ετών. Και το κυριότερο βέβαια είναι, ότι όλοι αναχωρούν ενθουσιασμένοι. Μάλιστα από τον επόμενο μήνα οι καθιερωμένες κυριακάτικες ξεναγήσεις θα ξεκινούν από τις 11 το πρωί και θα προστεθεί στο πρόγραμμα περίπατος μέσα στο δάσος, για να απολαύσουν οι επισκέπτες τη φύση και να γευτούν όλοι τις υπέροχες άγριες φράουλες που ωριμάζουν αυτήν την περίοδο.
Ο πιστοποιημένος συνοδός βουνού κ. Παντελής Δημητριάδης συνόδευσε τα μέλη του ΕΟΣ Χαλκίδας (ήρθαν με ένα λεωφορείο 50 άτομα) που είναι λιγότερο έμπειρα, ώστε να μπορέσουν να φτάσουν μέχρι τη λίμνη με ασφάλεια.  Δεν παρέλειψε με την ευκαιρία να κάνει και το μπάνιο του μαζί ένα επίσης τολμηρό μέλος του συλλόγου, καθώς τα νερά ακόμη και το καλοκαίρι είναι πολύ κρύα.
Πολύ χαρούμενος και ο φωτογράφος-κινηματογραφιστής κ. Γιάννης Τράσιας, καθώς συνάντησε μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης (ήρθαν με λεωφορείο 60 άτομα και διανυκτέρευσαν στο Πάρκο) που του δήλωσαν ότι οργάνωσαν αυτή την εκδρομή από τη μακρινή πόλη της Πελοποννήσου, αφού είδαν το δικό του καταπληκτικό περσινό βίντεο για τη λίμνη Γκιστόβα (δείτε το βίντεο ΕΔΩ).

ΦΟΥΙΤ

Ανάβαση και κολύμβηση στη Δρακόλιμνη του Γράμμου 2350μ. (εντυπωσιακό βίντεο)

One Comment

  1. Συγχαρητήρια σε όσους έφεραν τόσο κόσμο για πεζοπορία στο Γράμμο! Πολύ ωραίες φωτογραφίες!! Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ την λίμνη και την κορυφή αρχές του Ιουνίου και ήταν καταπληκτικά! Νομίζω αν υπήρχε ασφαλτοστρωμένος δρόμος μέχρι το χωριό Γράμμος, κάνα δυο ξενώνες ακόμα και δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή θα πήγαιναν περισσότεροι για πεζοπορία και κατασκήνωση στις πλαγιές και στις κορυφές του, να θαυμάσουν την απίστευτη ομορφιά του βουνού αυτού! Παρακάτω το λινκ από την διαδρομή μου στο Γράμμο
    https://youtu.be/GQR2aZbF_qw

Back to top button