ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Έκθεση φωτογραφίας: Μία σταγόνα ιστορίας της Κορησού

Στα πλαίσια του τριήμερου (μετά από αρκετά χρόνια…) εορτασμού του εκ Κορησού Αγίου Διονυσίου από τον ομώνυμο Πολιτιστικό και Επιμορφωτικό Σύλλογο Κορησού, με απόφαση της ολομέλειας του Δ.Σ ορίστηκε να πραγματοποιηθεί Έκθεση Φωτογραφίας κατά την διάρκεια της 2ης ημέρας (Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019) των ”Διονύσειων 2019” στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Κορησού τις απογευματινές ώρες.
Η επαφή με το πρόσφατο και μακρινό παρελθόν αναμοχλεύει την μνήμη,συγκινεί και βοηθάει τον κάθε άνθρωπο να μείνει όρθιος και ζωντανός μέσα από την ιστορία του τόπου του που όποιος την αγνοεί σκόπιμα η ακόμη χειρότερα δεν την γνωρίζει όντως… απλώς δεν υπάρχει. Άνθρωποι,γεγονότα,καταστάσεις,επαγγέλματα που χάθηκαν στην πορεία του χρόνου,παλιές γειτονιές, θρυλικές φυσιογνωμίες,πολιτιστικές και επιμορφωτικές δράσεις εκείνης της εποχής… μαθητικές περιοδείες&εκδρομές κτλ κτλ.
Είναι πολύ εύκολο φίλες και φίλοι να εορτάσει κανείς ως πολιτιστικός και επιμορφωτικός φορέας έναν αγαπημένο Άγιο μίας περιοχής στήνοντας απλώς ένα βραδινό παραδοσιακό γλέντι… Ο δύσκολος δρόμος όμως είναι να δημιουργήσεις διαφόρων ειδών ”δρώμενα” που θα κρατήσουν ζωηρό το ενδιαφέρον των κατοίκων της περιοχής που εκπροσωπείς αλλά και γενικότερα του κοινού. Η έκθεση φωτογραφίας έχει επιμεληθεί με πολύ μεράκι και γούστο. Μία εξαιρετική επιλογή φωτογραφιών από τα πλούσια άλμπουμ του συλλόγου μας καθώς και με την συνδρομή σχετικού φωτογραφικού υλικού από τους κατοίκους της Κορησού.
Μία προσπάθεια που πραγματοποιήθηκε με βασικό γνώμονα την αγάπη για το αντικείμενο και όχι ως αγγαρεία…
Είμαστε σίγουροι πως δεν θα χάσει κανείς την ευκαιρία να ”ρουφήξει” μια σταγόνα ιστορίας…
Μία σταγόνα ιστορίας της Κορησού!
Ο Γραμματέας του Συλλόγου
Θεμελής Αναστάσιος

 

 

Back to top button