Αυτοεκπληρούμενες προφητείες περί καστοριανής μιζέριας (του Πέτρου Μάνου)

Μεγάλη σημασία-μεγαλύτερη ίσως απ’ ό, τι τους αναλογούσε- δόθηκε το τελευταίο διάστημα σε διαμαρτυρίες σε σχέση με τη διοργάνωση εκδηλώσεων που αφορούν τον αθλητισμό και τη νεολαία. Νέος γύρος εσωστρέφειας άνοιξε και δόθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα για ατέρμονες συζητήσεις περί καστοριανής μιζέριας.

Πέρα, όμως, από τους «κατ` εξακολούθησιν και καθ` έξιν» διαμαρτυρόμενους για οτιδήποτε τους βγάζει από τη μακάρια αταραξία  τους και οι οποίοι, εξ ορισμού κινούνται στα όρια του γραφικού, υπάρχει και η σοβαρή πλευρά εκείνων που εκ βαθέων ανησυχούν για τα τεκταινόμενα στην περιοχή μας.

Δεν θα πρέπει ωστόσο, η πρώτη αυτή κατηγορία, που εκ των πραγμάτων αποτελεί μια αμελητέα μειοψηφία, να συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους σε αυθαίρετες γενικεύσεις και συμπεράσματα, βάσει των οποίων διαμορφώνεται το προφίλ ενός Καστοριανού που με τίποτε δεν ικανοποιείται και που παρουσιάζει περίπου σχιζοειδή συμπεριφορά, όσον αφορά το τι επιζητά και τι πραγματικά απεύχεται.

Οι πολίτες που βαθιά αγωνιούν για το μέλλον και την τύχη του τόπου,  βρίσκουν χαραμάδες ελπίδας στο μεγάλο αριθμό και την ποικιλία εκδηλώσεων και διοργανώσεων, κυρίως αθλητικού και κατ` επέκταση πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, κάποιες εκ των οποίων μάλιστα, παγκόσμιας εμβέλειας, που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή μας τα τελευταία κυρίως χρόνια.

Όσο γι` αυτούς που συλλαμβάνουν την ιδέα και κυρίως παίρνουν την πρωτοβουλία της πραγματοποίησης τέτοιων εκδηλώσεων, ας μη πτοούνται και ας μη απογοητεύονται. Δεν αρκούν οι φωνές των λίγων, καθολικώς και “δι` ασήμαντον αφορμήν” διαμαρτυρομένων, να διώξουν τους νέους και τους  ξένους από την πόλη μας. Τους νέους ιδιαίτερα, τους διώχνει η έλλειψη προοπτικής και η αδιαφορία και απραξία για εύρεση διεξόδου.

Ας  μη ενστερνιζόμαστε, λοιπόν, με περισσή ευκολία, απόψεις που άλλοτε υφέρπουν και άλλοτε διατυμπανίζονται και συχνά ανακυκλώνονται από εμάς τους ίδιους, περί καστοριανής μιζέριας. Ας μην αυτομαστιγωνόμαστε αλληλολοιδωρούμενοι και ας μη αυτοδυσφημιζόμαστε. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι, με τον τρόπο που εξακτινώνεται στις μέρες μας η πληροφορία, τέτοιες απόψεις δεν μένουν μεταξύ μας και δεν προσφέρουν αγαθή υπηρεσία στη γενική εικόνα μας. Ας  μη δημιουργούμε αυτοεκπληρούμενες προφητείες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Καστοριά: Όλο γκρίνια, γκρίνια και καταγγελίες…

 

 

1 σχόλιο

 1. Sotiropoulos Christos

  Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε οτι το μοναδικό πλέον έσοδο για την πόλη είναι ο τουρισμός.
  Η νέα δημοτική αρχή πρέπει να εστιάσει και στον αθλητικό τουρισμό όσο αφορά την λίμνη και τα βουνά μας.
  Πρέπει να οργανώσει ένα πλάνο ωστε να μπορέσει να φέρει 30 event το χρόνο στην Καστοριά , να βρει τα κατάλληλα άτομα που να θέλουν αλλά το σημαντικότερο να μπορούν !!!!! Βρείτε τρόπο να επικοινωνήσετε με εταιρείες οι οποίες οργανώνουν τέτοια event και γνωρίζουν. Επικοινωνήστε με χορηγούς που ασχολούνται και στηρίζουν “extreme sports” .
  Ένας χορηγός η redbull για παράδειγμα φανταστείτε τι θα μπορέσει να κάνει.
  Υπάρχει πραγματικά κάποιος ο οποίος να μπορεί να τα κάνει αυτά απο όλους αυτούς που ζήτησαν την ψήφο μας; Αναρωτηθείτε ο καθένας από εσάς εαν γνωρίζει κάποιον…….(εκλεγμένοι οι οποίοι είναι άνεργοι , άεργοι , χωρίς εκπαίδευση , χωρίς εξειδίκευση σε κάτι γενικά χωρίς προσόντα !!!!!!Ατομα τα οποία δεν μπορούν να συντάξουν ενα email …….