Γράμμα στον νέο δήμαρχο (του Βασίλη Λ. Κωνσταντίνου)

Αγαπητέ κύριε, μελλοντικέ Δήμαρχε
Έχεις ακούσει πολλές συμβουλές. Σαν πρώην δάσκαλός σου νομίζω δικαιούμαι και εγώ μία. Λοιπόν με αφορμή τις διάφορες εκδηλώσεις τα παράπονα και το αλαλούμ που δημιουργείται σε κάθε εκδήλωση του δήμου και επειδή είναι αδύνατο να μπορέσει ο δήμος να καλύψει το σύνολο των αναγκών με δικούς του υπαλλήλους προτείνω τα παρακάτω.
Δημιουργείς ένα άτυπο όργανο από τους συλλόγους της πόλης. Ο κάθε σύλλογος στέλνει έναν αντιπρόσωπο του που έχει χρόνο και διάθεση. Επικεφαλής ορίζεται ένας δημοτικός σύμβουλος. ΠΡΟΣΟΧΉ ένας. Κατάλληλος με πίστη και όρεξη για αυτό που θα κάνει. Με ενημέρωση σε βάθος χρόνου για όλες τις εκδηλώσεις.
Πριν από κάθε εκδήλωση όλα αυτά τα μέλη ειδοποιούνται ενημερώνονται με μηνύματα και e-mail και εν συνεχεία συνεδριάζουν για να πάρουν απόφαση για το ποια πόσα και που και πως θα βοηθήσουν κάποια άτομα -εθελοντές. Κατόπιν αυτοί επιστρέφουν στους συλλόγους και στην γειτονιά ενημερώνουν για τις αποφάσεις τον κόσμο. Ζητούν να υπάρξει βοήθεια και κατανόηση για τυχόν προβλήματα. Πάνω από όλα πείθουν τα μέλη τους ότι αυτήν η εκδήλωση είναι για το καλό της Καστοριάς.
Γιατί έρχονται νέοι επισκέπτες. Συνοδοί. Ανεβάζουν φωτογραφίες στο διαδίκτυο. Παίζει αποσπάσματα η τηλεόραση. Αναδεικνύεται συνολικά η πόλη. Προχώρα λοιπόν από τώρα σε τέτοιες δράσεις. Μην ξεχνάς. Οι εθελοντές θέλουν πάντα τον καλό λόγο. Η αποζημίωσή τους δεν μπορεί να είναι υλική. Μπορεί όμως με κάποιο τρόπο σε μια γιορτή σε κάποια εκδήλωση (π.χ. καθιερώνοντας ημέρα του εθελοντή) να τιμηθούν. Να νοιώσουν ότι αυτό που κάνουν αναγνωρίζεται.
Δεν αντέχουμε άλλη γκρίνια και μιζέρια.Πρέπει να πεισθούν οι πολίτες ότι όλα έχουν κάποιο κόστος.Αρκεί η πόλη να μείνει ζωντανή και όρθια.

6 Σχόλια

 1. Με ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις,,,
  Το αλαλούμ κρατήστε το για σας δάσκαλε!

 2. Διαφωνώ με αυτό που λες δάσκαλε !!! μάλλον δεν ήσουνα εδώ!

 3. Μα τι είναι αυτά που λέτε ;;; αγαπητέ ! Δεν σας αναγνωρίζω δάσκαλε !!!

 4. Σε μια πόλη φαντασμάτων τους πείραξαν οι εκδηλώσεις………
  Τα σέβη μου

 5. Οιι απαντήσεις στην πρόταση του κυρίου είναι εκτός θέματος.Άλλο ζητάει άλλο κατάλαβαν. Ο κ. Κωνσταντίνου δεν είναι κατά των εκδηλώσεων.Αντιθέτως,.Πως το καταλάβατε έτσι έτσι απορώ!

 6. τι πρέπει να γίνει δηλαδή ;;; Αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει ,,,
  Δεν γίνονται Πατώντας το κουμπί, έγινε μεγάλος αγώνας ανθρώπων για να γίνουν Όλες οι εκδηλώσεις,
  τι θα λέτε μετα απο χρονια πως το »TRIMORE Multisports TOUR 2019» ξεκινησε από την Καστοριά
  με γκρίνια αρνητικά σχόλια και κριτικές ;;; Ολα ηταν αψογα!!! δεν υπήρχε αλαλούμ.

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.