ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Δεν είναι αστείο…

Νομίζω πρέπει να πάρουμε λίγο πιο σοβαρά αυτό το θέμα με τη μιζέρια και τις καταγγελίες.
Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που προσπαθούν και καταφέρνουν να κάνουν πράγματα σε αυτό τον τόπο και με αυτές μας τις πράξεις τους απομακρύνουμε. Η μιζέρια και οι καταγγελίες μας έχουν κοστίσει πραγματικά και όχι θεωρητικά.
Ας μην ξεχνάμε πως X-Fest είναι μια οργάνωση που δε θα ξαναγίνει λόγω καταγγελιών, μια οργάνωση από νέους ανθρώπους που θέλανε και καταφέρανε να κάνουν κάτι για την πόλη και όλους όσους ζουν σε αυτή.
Εκτός από κάποιον που τον ενοχλούσε η μουσική!
Ναι αυτός είναι ο λόγος που δε γίνεται το X-Fest, καταγγελίες.
Απογοητευμένοι οι νέοι του τόπου μας που το οργάνωναν αποφάσισαν να μην ξανασχοληθούν!
Όλοι γκρινιάζουν πως δε γίνεται τίποτα και οι ίδιοι μόλις κάτι γίνει βγαίνουν να γκρινιάξουν για αυτό που γίνεται. Και να βγαίνουν έχει καλώς, να κάνουν καταγγελίες και να κρύβονται είναι αισχρό.
Βγες και πες ρε φίλε, εγώ είμαι αυτός που έκανα καταγγελία και δε θα γίνει μια πολιτιστική δράση, εγώ είμαι αυτός που έκανα καταγγελία. Βγες δημόσια να πεις ποιος είσαι.
Όχι δε θα βγεις, θα βγεις όταν θέλεις να μιζεριάσεις ότι σε αυτή την παρατημένη παρατημένη πόλη δε γίνεται τίποτε, επειδή περιμένουμε όλα να τα κάνουν κάποιοι άλλοι.
Όχι δεν είναι έτσι, έχεις και συ ευθύνη για την κατάσταση στην πόλη και μάλιστα το μεγαλύτερο.
Και όσο υπάρχουν άνθρωποι σαν και σένα δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε και ποτέ.
 Δημήτρης Μητσόπουλος

 

 

 

 

One Comment

  1. Οπωσδήποτε δεν είπε κανείς να μη γίνονται δραστηριότητες, ειδικά όταν αυτές φέρνουν σε εγρήγορση μια ομάδα ατόμων και δίνουν εναύσματα για πολιτισμό, ανύψωση πνευματική και εξύψωση ηθική. Δε νομίζω να υπάρχει άτομο, Καστοριανός ή ξένος, που να μη θέλει τη ζωντάνια στην πόλη ή το χωριό του. Κάθε δράση που κομίζει την κίνηση και εκείνο το κάτι άλλο, εκείνο το “διαφορετικό”, που θα μας βγάλει από το σπίτι, από την καθημερινότητα, είναι ευπρόσδεκτο και αξίζει να υποστηριχθεί, να διαφημιστεί με κάθε πρόσφορο τρόπο και να πραγματοποιηθεί μέσα στα καλώς εννοούμενα πλαίσια. Προφανώς ο αρθρογράφος λησμονεί το ότι υπάρχουν οι Νόμοι, εκείνες δηλαδή οι θεσμικές και θεμιτές διατάξεις, οι οποίες μας επιτρέπουν να επιβιώνουμε αρμονικά τόσο αναμεταξύ μας, όσο και μέσα στα κοινωνικοπολιτικά σύνορα. Πιθανόν ο αρθρογράφος να μη λαμβάνει υπ’ όψιν του το γεγονός ότι τινές εξ’ υμών, θα πρέπει – προκειμένου να βγάλουν τον επιούσιο – να ξυπνήσουν μια πρωινή ώρα, καθημερινά ή σε αργία ή μπορεί και να σχολάσουν την ώρα που κάποιοι άλλοι ξεκινάνε χαλαρά για τον πρωινό τους καφέ, επομένως θα πρέπει να τύχουν του κοινωνικού αγαθού της ηρεμίας και της αναπαύσεως. Δεν είπε κανείς να μη γίνουν κοινωνικά δρώμενα, events ή όπως αλλιώς ονομάζονται. Να γίνουν όμως, υπό το καθεστώς της κοινής αποδοχής ορισμένων παραμέτρων κοινωνικού χαρακτήρα. Να οργανωθούν σε χώρους με ηχομόνωση και αν δεν υπάρχουν τέτοιοι, ας γίνουν κάπου πιο μακριά από τον κοινωνικό ιστό. Και πιστέψτε με, όποιος θέλει να πάει και να συμμετάσχει, θα το κάνει.
    Στο μεταξύ όμως, θα πρέπει να υπάρχει ο σεβασμός προς τα κοινά. Αν δεν υπάρχει, τότε με συγχωρείτε, αλλά όσο εσείς δε σέβεστε το νόμιμο δικαίωμά μου στην κοινή ησυχία, άλλο τόσο κι εγώ δε θα σεβαστώ το ιερό δικαίωμά σας στη συμμετοχή του κάθε X-fest. Και δε θα έχω καμία τύψη επειδή τα δρώμενα αυτού του τύπου θα παύσουν. Να μην αλλάξει τίποτα και ποτέ, εάν πρόκειται – με τη λογική του αρθρογράφου – να τεθεί σε δημόσια κατακραυγή (μήπως και να εφαρμοστεί με συνοπτική διαδικασία ο νόμος του Lynch ;;) ο κάθε νομοταγής, ως – κατά τον αρθρογράφο – οιωνεί “υπεύθυνος”. Πριν προσάψετε ευθύνες στους καταγγέλλοντες, αναρωτηθείτε εάν, μπορεί, ίσως, κάπου να έχουν ένα μικρό μέρος δίκιου.
    Και κάτι τελευταίο : δεν έχω κάνει ποτέ μου καταγγελία σε θορυβοποιούς του μεταμεσονύκτιου, όχι γιατί τους φοβάμαι – μόνο ο καλός Θεός με φοβίζει – αλλά γιατί δεν έχει θιγεί το δικαίωμά μου στην κοινή ησυχία. Εάν όμως θιγεί, η καταγγελία θα γίνει χθες. Και χωρίς καμία, μα καμία τύψη γι΄αυτό. Το δικαίωμα, βάσει του Νόμου, υπερισχύει της οποιασδήποτε υποκειμενικής απόψεως, είτε αυτό αρέσει, είτε δεν αρέσει. Ευχαριστώ για την ευκαιρία της παραθέσεως μιας – ίσως – διαφορετικής απόψεως καθώς και για το γόνιμο διάλογο, ο οποίος μόνο θετικά αποτελέσματα φέρει.-

Back to top button