Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Πλούσιος ο απολογισμός της χρονιάς του ΕΕΕΕΚ Άργους Ορεστικού (φωτογραφίες – βίντεο)

Φτάνοντας στο τέλος της σχολικής χρονιάς, μιας δημιουργικής χρονιάς για το σχολείο, το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Άργους Ορεστικού υλοποίησε μια σειρά δράσεων με σκοπό την κοινωνικοποίηση των μαθητών, την απόκτηση και καλλιέργεια δεξιοτήτων και το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία.

  • Συγκεκριμένα, για άλλη μια χρονιά υλοποιήθηκε επιτυχώς η συμμετοχή των μαθητών μας στο πρόγραμμα του Μαθητικού Ραδιοφώνου κάνοντας ραδιοφωνικές εκπομπές την Παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ 3 Δεκεμβρίου σε συνεργασία με τον Ραδιοφωνικό σταθμό ANTENNES στην Καστοριά, και στο European School Radio στη Θεσσαλονίκη. Επίσης συμμετείχαμε σαν σχολείο και σαν ραδιοφωνική ομάδα στο 6ο Πανελληνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στον Βόλο. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν τον αυθόρμητο λόγο τους και την κοινωνικοποίησή τους σε όλες τις δράσεις του φεστιβάλ.
  • Παράλληλα, με επιτυχία στέφθηκε και η συμμετοχή των μαθητών μας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Νεανικής Επιχειρηματικότητας στη διάρκεια του οποίου αποκτήθηκαν γνώσεις και δεξιότητες για την παραγωγή και προώθηση προϊόντων.  Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση στη Θεσσαλονίκη μαζί με άλλα 48 σχολεία από όλη την Βόρεια Ελλάδα. Οι μαθητές μέσα από την εικονική τους επιχείρηση «Το Μεράκι» ασχολήθηκαν με τον σχεδιασμό και παραγωγή κεραμικών προϊόντων, υφασμάτινων ποδιών και τσαντών περνώντας ταυτόχρονα και οικολογικά μηνύματα.
  • Ένα ακόμη εποικοδομητικό πρόγραμμα ήταν το πρόγραμμα μετάβασης στην αγορά εργασίας κατά το οποίο μαθητές έρχονται σε επαφή με πραγματικές συνθήκες εργασιακού περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα συνέβαλε στην ανάπτυξη των κοινωνικών τους δεξιοτήτων και των επαγγελματικών τους οριζόντων.
  • Στα πλαίσια του μαθήματος της Κοινωνικής και Επαγγελματικής Αγωγής πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση στη φάρμα και στο τυροκομείου του κ. Μόσχου. Οι μαθητές γνώρισαν τους χώρους του τυροκομείου και της φάρμας και εξοικειώθηκαν με τη διαδικασία της παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων.
  • Τέλος, στο εργαστήριο Κεραμικής-Χειροτεχνίας και στο μάθημα Παραγωγής Προϊόντων υλοποιήθηκε το πρόγραμμα Τέχνη Κεραμικής & Ξύλου στο οποίο οι μαθητές μυήθηκαν σε τεχνικές επεξεργασίας ξύλου και συνδυασμού ξύλου και πηλού.

Για όλα τα παραπάνω προγράμματα η Διευθύντρια και οι  εκπαιδευτικοί του σχολείου εργάστηκαν με πολύ μεγάλη προθυμία, εθελοντικά και με περίσσια ψυχική δύναμη και προσπάθεια για να καταφέρουν να νοιώσουν οι μαθητές μας ότι είναι ισότιμα μέλη όλης της μαθητικής κοινότητας του Νομού μας και όχι μόνο.

Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια που τίμησαν την ιδιότητα του εκπαιδευτικού, επιβεβαιώνοντας την ως λειτούργημα.

Για την υλοποίηση των παραπάνω δράσεων και προγραμμάτων συνεργαστήκαμε και ευχαριστούμε επίσης θερμά:

  • τον Δήμο Άργους Ορεστικού και την ενορία του Αγίου Νεκταρίου για τη στήριξη των προσπαθειών μαθητών και εκπαιδευτικών,
  • τον κύριο Χ. Νατσούλη για τη συνεργασία του στις ραδιοφωνικές μας εκπομπές,
  • τον κύριο Θ. Μόσχο για τη φιλοξενία του στους χώρους της φάρμας του και του τυροκομείου,
  • κατοίκους του Άργους Ορεστικού και του Χιλιοδένδρου που με την ευαισθησία που τους διακρίνει στήριξαν με κάθε τρόπο τις δράσεις του Σχολείου μας,
  • τον κ. Πανταζόπουλο που συνέβαλε στις προσπάθειες της εικονικής επιχείρησης.
  • τον κ. Χ. Παπαδόπουλο που συνέβαλε στη συμμετοχή των μαθητών στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου,
  • το εργαστήριο κεραμικής «Archeo Art Gallery» για την συνεργασία στο πρόγραμμα εργασιακής μετάβασης,
  • τον κ. Α. Ζέρβα για την υποδοχή με μεγάλη ευαισθησία των μαθητών μας σε πρόγραμμα κοινωνικοποίησης,
  • τους καθηγητές και όλους τους μαθητές του τμήματος Νοσηλευτικής και Μηχανολόγων καθώς και τους εκπαιδευτικούς του ΕΠΑΛ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ για την συνεργασία τους σε πρόγραμμα συνδιδασκαλίας.

 

 

 

 

2 Comments

  1. Αν και μικρό Σχολείο ΜΡΑΒΟ τους για τόσο πολλές δράσεις.
    Μακάρι να γινόταν και στα αλλά σχολεία (που πάνε τα παιδιά μας)

Back to top button