Η πρωτοβουλία V–Xelerate, Ανάπτυξη νέων, καινοτόμων προϊόντων επιδιώκει να υποστηρίξει την ανάπτυξη μιας καινοτόμου επιχειρηματικής κουλτούρας στους νέους ανθρώπους, στους νέους επιστήμονες, αλλά και στους υφιστάμενους επιχειρηματίες με έμφαση στο σχεδιασμό νέων προϊόντων και υπηρεσιών που επιτυγχάνεται μέσω της δικτύωσης, της εξωστρέφειας και της ανοιχτής καινοτομίας.
- ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
- Σε υφιστάμενες ή νεοφυείς επιχειρήσεις της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας-Αλβανίας οι οποίες βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης νέων προϊόντων και επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα V–XElerate, Ανάπτυξη νέων, καινοτόμων προϊόντων προκειμένου να λάβουν εξειδικευμένη καθοδήγηση ώστε να εισάγουν με επιτυχία νέα προϊόντα στις διεθνείς αγορές.
- Σε νέους επιστήμονες, τελειόφοιτους φοιτητές προπτυχιακού ή αποφοίτους μεταπτυχιακού επιπέδου οι οποίοι επιθυμούν να συμμετέχουν σε ένα δυναμικό πρόγραμμα κατάρτισης, προκειμένου να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στον σχεδιασμό νέων προϊόντων και υπηρεσιών, την κριτική τους σκέψη, τη δημιουργικότητά τους αλλά και να συνεργαστούν άμεσα με επιχειρήσεις αναπτύσσοντας το δίκτυο γνωριμιών τους.
- ΕΓΓΡΑΦΕΣ για ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να συμπληρώσουν έως 17 Ιουλίου 2019 τη Φόρμα Συμμετοχής: https://forms.gle/cYoVxfj79UeURERB9
- ΕΓΓΡΑΦΕΣ για ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Όσοι τελειόφοιτοι ή απόφοιτοι μεταπτυχιακού επιπέδου επιθυμούν να συμμετέχουν στις ομάδες εργασίες θα πρέπει να συμπληρώσουν έως 17 Ιουλίου 2019 τη Φόρμα Συμμετοχής: https://forms.gle/tY1ueYceGusX64Sb6
- INFO DAY
Θα πραγματοποιηθεί Ενημερωτική Ημερίδα (Info Day) για το V-Exelerate στις 10/07/2019 στο Αμφιθέατρο Περιφερειακής ενότητας Καστοριάς, ώρα: 18.00. Δηλωστε συμμετοχή : https://forms.gle/A6stdEWyr4ei1VYa6
- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Η πρωτοβουλία ACCEL, V–XElerate, Ανάπτυξη νέων, καινοτόμων προϊόντωνυλοποιείται στο πλαίσιο του διασυνοριακού έργου ACCEL – Corporate Innovations for existing ventures. Το έργο ΑCCEL χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας INTERREG IPA II, Greece – Albania 2014-2020.
- Επικοινωνία
- Ιωάννης Μπακούρος, Καθηγητής Π.Δ.Μ., Διευθυντής Εργαστηρίου Materlab, ylb@uowmgr, 2461056660.
- Δρ. Παρασκευή Γκιούρκα, Υπεύθυνη Προγράμματος V-EXELERATE, [email protected], 6973256134
- Παύλος Κιλίντζης, Υπεύθυνος Επικοινωνίας, [email protected], 2461056622
———————————————————————————————————
V-Xelerate: Δυναμικό πρόγραμμα για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στους νέους επιστήμονες
Σε ένα νέο και δυναμικό πρόγραμμα απόκτησης γνώσεων και δεξιοτήτων, που αφορά τη διαχείριση της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη νέων προϊόντων, καλεί τους νέους επιστήμονες το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και η Εταιρεία Τουρισμού.
Πρόκειται για τη διασυνοριακή πρωτοβουλία V-Xelerate, η οποία επιδιώκει να υποστηρίξει την ανάπτυξη μιας καινοτόμου επιχειρηματικής κουλτούρας στους νέους ανθρώπους, στους νέους επιστήμονες, αλλά και στους υφιστάμενους επιχειρηματίες, με έμφαση στον σχεδιασμό νέων προϊόντων και υπηρεσιών που επιτυγχάνεται μέσω της δικτύωσης, της εξωστρέφειας και της ανοιχτής καινοτομίας.
Ο σκοπός του προγράμματος, σύμφωνα με την Δρ. Παρασκευή Γκιούρκα, υπεύθυνη του V-Xelerate, είναι πολλαπλός. Απευθύνεται σε υφιστάμενες ή νεοφυείς επιχειρήσεις της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας-Αλβανίας, οι οποίες βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης νέων προϊόντων και επιθυμούν να λάβουν εξειδικευμένη καθοδήγηση, ώστε να εισάγουν με επιτυχία τα έτοιμα προϊόντα τους στις διεθνείς αγορές.
Γνώση και δικτύωση
Με τη βοήθεια και την υποστήριξη ειδικών από την αγορά και με τις αρχές της ανοικτής καινοτομίας, οι νέοι επιστήμονες θα αποκομίσουν εμπειρία και γνώση στην όλη διαδικασία και ταυτόχρονα θα δικτυωθούν με τον επιχειρηματικό κόσμο, αναπτύσσοντας το δίκτυο γνωριμιών τους με προοπτική τη σύναψη περαιτέρω συνεργασιών.
«Από την εμπειρία μας έχουμε διαπιστώσει ότι σε αντίστοιχα προγράμματα που έχουν εφαρμοστεί στο εξωτερικό, οι επιχειρήσεις έχουν την επιθυμία να συνεχίσουν τη συνεργασία με ανθρώπους που ανέπτυξαν καινοτόμα προϊόντα ή υπηρεσίες», τονίζει η Δρ. Γκιούρκα.
Στα μαθήματα του σεμιναρίου κατάρτισης περιλαμβάνονται έρευνες και στρατηγικές εισόδου σε αγορές, αναλύσεις ανταγωνισμού, χρηματοοικονομικά μοντέλα, διαδικασίες ανάπτυξης πρωτοτύπου, παραγωγής και πιστοποίησης, τεχνικές παρουσίασης του επιχειρηματικού σκεπτικού, δικτύωση και κατανόηση των πηγών χρηματοδότησης κ.ά.
Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και θα έχουν διάρκεια τρεις μήνες. Όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνήσουν με το πανεπιστήμιο.