Από την Παρασκευή τα συλλεκτικά αυτοκίνητα της Alfa Romeo στην Καστοριά – Πού και πότε θα μπορέσουμε να τα θαυμάσουμε

Τον Γύρο της Μακεδονίας με συλλεκτικά μοντέλα της Alfa Romeo διοργανώνει φέτος, από τις 4 έως τις 13 Ιουλίου 2019, ο Ελληνικός Σύνδεσμος του Συλλόγου Φίλων των Ιστορικών Αυτοκινήτων και της Παράδοσης της Alfa Romeo (Registro Italiano Alfa Romeo-RIAR), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Για μία εβδομάδα, τα μέλη του RIAR που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση θα περιηγηθούν με συλλεκτικά αυτοκίνητα της Alfa Romeo στη Μακεδονία και θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές και την πλούσια ιστορία της περιοχής.

Είχαν προηγηθεί οι διοργανώσεις του Γύρου της Ηπείρου και της Κέρκυρας το 2009 και του Γύρου της Πελοποννήσου και της Αθήνας το 2014 Περισσότερα από 1.700 μέλη του RIAR θα επισκεφθούν για τρίτη φορά την Ελλάδα, επιλέγοντας φέτος τη Μακεδονία, όπου θα διοργανώσουν εκδηλώσεις και εκθέσεις των ιστορικών αυτοκινήτων της Alfa Romeo σε δημόσιους χώρους.

Υπό τον τίτλο «Ο θρύλος της Alfa Romeo στους δρόμους του Αριστοτέλη και του Μεγάλου Αλεξάνδρου», το πρόγραμμα του Γύρου Μακεδονίας RIAR 2019 περιλαμβάνει επισκέψεις στην Καστοριά, στις Πρέσπες, στο Νυμφαίο και στη Θεσσαλονίκη, όπου προγραμματίζεται ξενάγηση στην πόλη, καθώς και ημερήσιες εξορμήσεις στη Λίμνη Κερκίνη, τη Βεργίνα, την Ουρανούπολη και το Άγιο Όρος.

Από την Παρασκευή 5/7 στην Καστοριά

Από την Παρασκευή 5 Ιουλίου  έως την Κυριακή 7 Ιούλιου 2019 θα βρίσκονται στην πόλη της Καστοριάς περίπου 30 ιστορικά αυτοκίνητα Alfa Romeo μαζί με τα πληρώματα τους όπου και θα διανυκτερεύσουν. Πρόκειται για τα πιο αξιόλογα αυτοκίνητα της μάρκας με χρονολογία παραγωγής από την δεκαετία του 1920 έως και την δεκαετία του 1970 και στην πλειοψηφία τους θα έρθουν από την Ιταλία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του διοργανωτή (R.I.A.R. – Registero Italiano Alfa Romeowww.riar.it) ο σκοπός της περιήγησης είναι η προβολή των ιστορικών τους οχημάτων μέσα από τις ομορφιές της Ελλάδας.

Ο Ελληνικός σύνδεσμος RIAR επέλεξε την πλατεία Ντολτσό στην παραδοσιακή συνοικία της Καστοριάς το Σάββατο 6 Ιουλίου 2019 από τις 15:30 έως τις 18:00,  ώστε τα αυτοκίνητα να σταθμεύσουν και να μπορέσουν όσοι επιθυμούν να τα θαυμάσουν αλλά και να τα φωτογραφήσουν από κοντά.