Καστοριά

Ξέφρενοι ρυθμοί από τα Χάλκινα της Γουμένισσας στη «Μονή Λαζαριστών» – Συμμετέχει και ο Καστοριανός Χάρης Ευαγγέλου


Τα περίφημα Χάλκινα της Γουμένισσας, με τα οποία θα συμμετέχει και ο Καστοριανός Χάρης Ευαγγέλου, σε σύμπραξη με τους Αρετή Κετιμέ, Νίκο Κουρκούλη και Διονύση Σαββόπουλο, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με ξέφρενους ρυθμούς.
Τα περίφημα Χάλκινα της Γουμένισσας σε σύμπραξη με τους Διονύση Σαββόπουλο, Αρετή Κετιμέ και Νίκο Κουρκούλη, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών με περισσότερα από τριάντα κλαρίνα, τρομπέτες, τρομπόνια, ευφώνια και σαξόφωνα!

Ωστόσο, η συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιουλίου, στην Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη, θα έχει και… άρωμα Καστοριάς, αφού από τους υπεύθυνους του συγκροτήματος, προσκλήθηκε να συμμετέχει- μεταξύ και άλλων – και ένα δικό μας παιδί, ο Χάρης Ευαγγέλου, ο οποίος ως γνωστό σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο τμήμα παραδοσιακής τρομπέτας. 

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος, που επιμελείται ο Ποντιακός Σύλλογος Γουμένισσας και Περιχώρων «Διογένης ο Σινωπεύς», θα παρουσιαστούν σκοποί και τραγούδια της Μακεδονίας και της Γουμένισσας, με τα Χάλκινα και την Αρετή Κετιμέ.

ΔΕΙΤΕΕΔΩ VIDEO AΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ”, ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΤ3 ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ (ΑΠΟ ΤΟ 01.38 ΚΑΙ ΜΕΤΑ)

Επί σκηνής θα βρίσκονται πενήντα και πλέον χορευτές από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γουμένισσας «Οι Παίονες», από το Λύκειο Ελληνίδων – παράρτημα Κιλκίς και από το Χορευτικό Χαλάστρας Κ.Π.Ο. Δήμου Δέλτα.

Στο δεύτερο μέρος οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες ερμηνεύουν γνωστά τραγούδια από την ελληνική μουσική παράδοση, την προσωπική αλλά και την ελληνική μουσική δισκογραφία: «Ας κρατήσουν οι χοροί», «Σου μιλώ και κοκκινίζεις», «Θεός αν είναι», «Μέρα με τη μέρα», «Ένα ταξίδι είναι η ζωή» είναι μερικά μόνο από τα αγαπημένα κομμάτια που θα απολαύσουν οι θεατές.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παράσταση θα έχει κείμενα, σε μορφή διαλόγου, τα οποία έχει γράψει η φιλόλογος Δέσποινα Λαζαρίδου.

Την ορχήστρα διευθύνει ο Ελευθέριος Δίγκας.

Παρουσίαση – αφήγηση: Δέσποινα Λαζαρίδου και Χριστόφορος Λαζαρίδης

sentranews.gr

 

Back to top button