Καστοριάφωτορεπορτάζ

Επίσκεψη Βασίλη Τσιφλικιώτη σε Νοσοκομείο, ΔΕΥΑΚ, Καλλιθέα, Απόζαρι, Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας στην Καστοριά, με Σύλλογο Εστίασης και Αναστασία Πρωτόγερου (φωτογραφίες)


Μειώνουμε δραστικά την ταλαιπωρία των ασθενών. Δίνουμε έμφαση στην πρόληψη και παρέχουμε ειδική μέριμνα και φροντίδα στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Εκσυγχρονίζουμε το σύστημα και βελτιώνουμε τις υπηρεσίες.
Η ποιοτική δημόσια υγεία απαιτεί οργανωμένη πρόληψη, αποτελεσματική διοίκηση των δημόσιων δομών, πρόσθετο προσωπικό όπου υπάρχει ανάγκη, πλήρη αξιοποίηση της πληροφορικής και της σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας και καλή εξυπηρέτηση του πολίτη με προτεραιότητα στις πιο ευαίσθητες ομάδες.

Με την επίσκεψή μου στη ΔΕΥΑΚ επιβέβαιωσα ότι η διαχείριση των πόσιμων και μη υδάτων είναι μια επίπονη, καθημερινή προσπάθεια. Το ίδιο και η οικονομική της διαχείριση.

Η εξασφάλιση της δημόσιας υγείας δεν είναι μόνο υπόθεση του Δήμου, είναι υπόθεση όλων μας.

Απόζαρι, η βορεινή, παγωμένη πλευρά της πόλης με τους ζεστούς ανθρώπους. Η γειτονιά με τα μοναδικά διατηρητέα του μεσοπολέμου-και όχι μόνο-που πέρασα τα παιδικά μου χρόνια. Ο σύλλογος του, ρομαντική παρέα ανθρώπων που προσπαθούν να διασώσουν την αίγλη του.
Καλλιθέα, η περιοχή που έχει το ασύγκριτο πλεονέκτημα της πανοραμικής άποψης της πόλης. Με ενεργό σύλλογο κι αυτή, που παρά τις αντιξοότητες διατηρεί έθιμα, κρατά παραδόσεις.
Πήρα και σήμερα το μάθημά μου. Μάθημα επιμονής και προσφοράς.

Σύλλογος Ιδιοκτήτων Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καστοριάς: Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιθυμητή εκτόξευση του τουριστικού δείκτη της περιοχής μας, είναι η υψηλού επιπέδου προσφορά υπηρεσιών από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Προσφορά που για να γίνει υψηλού επιπέδου, περνά μέσα από τον κρατικό γραφειοκρατικό λαβύρινθο, την υψηλή φορολόγηση, την πολύωρη εργασία, τον αντικαπνιστικό νόμο, αλλά και τις συχνά αντιφατικές επιθυμίες των πελατών.
Για να αντέξουν αυτοί οι επιχειρηματίες και επομένως να εκτιναχθεί ο τουρισμός, πρέπει να βάλουμε πλάτη.

Με την κ. Αναστασία Πρωτόγερου εθελόντρια περίθαλψης αδέσποτων ζώων

Το ανεπτυγμένο αίσθημα ζωοφιλίας, αναμφίβολα, μαρτυρεί υψηλό δείκτη ωριμότητας μιας κοινωνίας.

Αρκεί να έπεται του αισθήματος φιλανθρωπίας.

Η φροντίδα και περίθαλψη αδέσποτων ζώων δεν επιτυγχάνεται μόνο με την ανιδιοτελή προσφορά ελαχίστων συμπολιτών μας.

Είναι μια σοβαρή υπόθεση που πρέπει να θεωρείται λυμένη από την Πολιτεία και να επικουρείται με εθελοντισμό.

Στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια εκπαίδευση και και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά:
‘Η δημόσια παιδεία αποτελεί τον καλύτερο δρόμο για οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική πρόοδο, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν ίσες ευκαιρίες και ουσιαστικά εφόδια για τη ζωή τους.
Η Ελλάδα χρειάζεται Δημόσια Παιδεία που θα βοηθά τους νέους μας να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους.
Η Εκπαίδευση δεν είναι πολυτέλεια. Είναι δικαίωμα.’

 

 

Back to top button