ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριάΝεστόριο

“Γύρος του Γράμμου”: 3o Brevet Καστοριάς 2019 200χλμ

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς “620” σε συνεργασία με τον Δ. Νεστορίου, διοργανώνει το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019 την ποδηλατική δραστηριότητα 3o Brevet Καστοριάς 2019, σε μία απαιτητική διαδρομή 200 χλμ και 3100 υψομετρικά με την επωνυμία “Γύρος του Γράμμου”, την οποία αφιερώνουμε στα 100 Χρόνια Μνήμης από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου 1919 – 2019.
Η περιοχή μας θα φιλοξενήσει μια ιδιαίτερη ποδηλατική δραστηριότητα για 3η φορά, γνωστή ως Brevet. Τα Brevet είναι ποδηλατικές δραστηριότητες μεγάλων αποστάσεων, μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα χωρίς εξωτερική βοήθεια με ενδιάμεσα σημεία ελέγχου (Controls) και συνολικό χρονικό περιορισμό. Συγκεκριμένα στα Brevet 200 χλμ ο χρονικός περιορισμός είναι 13,5 ώρες.
Η ποδηλατική αυτή εκδήλωση φέρει την επωνυμία “Γύρος του Γράμμου” γιατί διασχίζει τον ορεινό όγκο του Γράμμου και θέλει να αναδείξει τα μοναδικά τοπία και τους ιστορικούς οικισμούς του, όπως το Νεστόριο που αποτελεί την πύλη εισόδου σε αυτήν την μαγική περιοχή του νομού μας.
Μέσα από την ποδηλατική αυτή εκδήλωση προβάλλεται η εικόνα του νομού Καστοριάς ως περιοχή φιλική προς το ποδήλατο και η φυσική ομορφιά του νομού
μας.

 

 

 

Back to top button