Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΝεστόριοτελευταίες ειδήσεις

Κίνδυνος να φύγει η Τράπεζα της Ελλάδος από την Καστοριά (ρεπορτάζ – βίντεο)

Η μεταστέγαση της ΔΥΟ δημιουργεί πρόβλημα στην Τράπεζα της Ελλάδος, που δεν έχει τη δυνατότητα να την ακολουθήσει στο κτήριο Παναγιωτίδη, καθώς ΔΥΟ και Τράπεζα της Ελλάδος ανήκουν σε διαφορετικούς φορείς του δημοσίου.
Η ΔΥΟ Καστοριάς μπορεί να παραχωρήσει χώρο στο νέο κτήριο, αλλά για να μετακομίσει η τράπεζα, σύμφωνα με τον νέο νόμο θέλει ειδικές προδιαγραφές, μεταξύ των οποίων και αλεξίσφαιρα τζάμια και πολλά άλλα, που ανεβάζουν το κόστος μεταφοράς στα 10.000 ευρώ!
Η Τράπεζα της Ελλάδος στην Καστοριά μέχρι τώρα συστεγάζεται με τη ΔΟΥ στο Εμπορικό Κέντρο, έχει μόνο έναν υπάλληλο, δεν εξυπηρετεί το κοινό αλλά τους δήμους (για προγράμματα ΕΣΠΑ κλπ.), τα σώματα ασφαλείας, στρατό κ.ά.. Οι κατασχέσεις χρημάτων της Αστυνομίας, που είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, κατατίθενται  στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Αν δε βρεθεί λύση, όλες οι συναλλαγές θα πρέπει να γίνονται στα Γιάννενα!
Το σοβαρό αυτό θέμα έθεσε χθες ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Πάνος Κεπαπτσόγλου στη συνεδρίαση της ΠΕΔ, όπου πάρθηκε η απόφαση να αναλάβει η ΠΕΔ την επίλυσή του.
ΦΟΥΙΤ

Στο βίντεο του kozan.gr ο δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Δασταμάνης και νέος πρόεδρος της ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας):

 

 

 

 

 

Back to top button