Ελλάδα

Φωτιά στην Εύβοια – Μάχη με τις φλόγες σε 3 μέτωπα – Εκκενώθηκαν 5 χωριά

Νύχτα κόλαση από τη φωτιά στην Εύβοια. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες σε τρία μέτωπα. Μετά τη φωτιά στα Μανίκια προκλήθηκαν αργά το βράδυ άλλα δυο μέτωπα στο δήμο Κύμης Αλιβερίου. Προληπτική η εκκένωση πέντε χωριών. Πέντε άνθρωποι στο νοσοκομείο να αναπνευστικά προβλήματα.

Πύρινη κόλαση στην Εύβοια, με ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής να δίνει ολονύχτια μάχη με τη φωτιά. Μετά την πυρκαγιά στα Μανίκια, αργά το βράδυ της Πέμπτης (04.07.2019) ξέσπασαν άλλες δυο εστίες, στις περιοχές Πυργί και Άγιος Γεώργιος, στο δήμο Κύμης – Αλιβερίου.

Και αυτό ενώ μέχρι αργά το βράδυ, υπήρχε μόνο ένα μεγάλο ενεργό μέτωποπάνω από το χωριό Μακρυχώρι, το οποίο νωρίτερα είχε εκκενωθείπροληπτικά από την Πυροσβεστική.

Η φωτιά σε τρία διαφορετικά σημεία ξέσπασε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα σε δύσβατές και δύσκολα προσεγγίσιμες περιοχές και το έργο των πυροσβεστών είναι δύσκολο. Οι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν μέσα σε χαράδρες μεταξύ των περιοχών Άγιος Γεώργιος προς Λοφίσκο Αυλωναρίου και Πυργί προς Οκτωνιά.

Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 60 πυροσβέστες με 23 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα ενώ συνδράμουν υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα ΟΤΑ. Με το πρώτο φως της μέρας στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς μπήκαν και εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με το eviazoom.gr, όπως και νωρίτερα στο Μακρυχώρι, δόθηκε εντολή από την Πυροσβεστική να εκκενωθούν για προληπτικούς λόγους τα χωριά ΝεοχώριΛοφίσκος ΑυλωναρίουΓαβαλάςΔάφνη και Ελέα.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν πως δεν απειλούνται σπίτια. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, πάντως, πέντε άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο εξαιτίας αναπνευστικών προβλημάτων.

Την εκκένωση των χωριών ανέβαλαν η αστυνομία, οι άνδρες της Πυροσβεστικής και Ομάδα Διάσωσης SAR 312, ενώ βοήθεια προσφέρουν και οι εθελοντές της ομάδας Αμαρυνθία Άρτεμις.

Κατά τη διάρκεια της προληπτικής εκκένωσης άρχισαν να χτυπούν καμπάνες και ζητούνταν από τους κατοίκους να ακολουθήσουν τις οδηγίες. Ηλικιωμένοι και άνθρωποι με κινητικά προβλήματα μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας Αλιβερίου σύμφωνα με το tvstar.gr.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο πως ξέσπασαν τα τρία νέα μέτωπα της φωτιάς. Οι εκτιμήσεις μιλούν για εμπρησμό.

Η φωτιά στα Μανίκια

Η μεγάλη φωτιά ξέσπασε περίπου στις 14:30 το μεσημέρι της Πέμπτης στην Εύβοια στην περιοχή Μανίκια, καίγοντας ξερά χόρτα σε δασική έκταση.

Νωρίτερα το απόγευμα – γύρω στις 17:00 – η πορεία της φωτιάς πήρε δραματική τροπή, όταν άλλαξε η φορά των ανέμων. Τότε ήταν που δόθηκε και η εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Μακρυχώρι και Θαρρούνια.

Ωστόσο, οι φλόγες δεν έφτασαν στο χωριό και δεν προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια.

Με πληροφορίες και από tvstar.greviazoom.gr

Newsit.gr

Back to top button